Biden: Trump seçim sonucunu kabul etmezse ordu devreye girer

Biden: Trump seçim sonucunu kabul etmezse ordu devreye girer

Demokrat Parti'nin Başkan Adayı Joe Biden, 3 Kasım'daki başkanlık seçiminde Donald Trump'ın oy çalmaya çalışacağını belirterek, Başkan'ın sonucu kabul etmemesi halinde ordunun devreye girebileceğini söyledi.

A+A-

Haber Merkezi - Biden, katıldığı bir televizyon programında 5 ay sonra yapılacak başkanlık seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.

"Tek bir büyük endişem var: Bu başkan, seçimi çalmaya çalışacak" ifadelerini kullanan Biden, “Bu adam, postayla oy kullanımının hileli olduğunu söylerken Oval Ofis'te oturduğu masasının ardında postayla oy kullandı” diye konuştu.

ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimi kaybetmesi ve sonucu kabul etmeyi reddetmesi halinde ordunun müdahale edebileceğinden emin olduğunu ifade eden Bide, “Büyük bir süratle kendisinin Beyaz Saray'dan çıkışına eşlik edeceklerine kesinlikle eminim" dedi. 

TRUMP SALGIN SONRASI İLK MİTİNGİNİ 19 HAZİRAN'DA YAPACAK

Öte yandan Donald Trump, yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ara verdiği seçim mitinglerine 19 Haziran Cuma günü Oklahoma'nın Tulsa kentinde yapacağı mitingle yeniden başlayacağını duyurdu.

Covid-19 salgını nedeniyle en son seçim mitingini 2 Mart'ta yapan Trump, "Oklahoma, Covid-19 ile mücadelede çok iyi bir iş çıkardı. İlk mitingi 19 Haziran Cuma günü burada yapacağız" ifadelerini kullandı.

Trump, mitinglerin Florida, Kuzey Carolina ve Arizona'da devam edeceğini kaydetti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.