Biden: Putin'in IMF ve Merkez Bankası'ndan borç almasını engelleyeceğiz

Biden: Putin'in IMF ve Merkez Bankası'ndan borç almasını engelleyeceğiz

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i hesap vermesi için sıkıştıracaklarını söyledi. Biden, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladığı konuşmasında, "Putin'in IMF ve Merkez Bankası'ndan borç almasını engelleyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Rus ekonomisine büyük darbe indirildiğini belirten Biden, "Çeşitli sektörlerden deniz ürünleri, votka ve elmas ürünlerinin ithalatının önüne de engel getireceğiz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın açıklamalarından satır başları; 

"Özgür dünya şu anda meydan okuyor"

"Çeşitli yeni adımları açıklayacağız. İlk olarak bütün bu uluslar en çok iltimas geçilen ülke statüsünü geri alacak Rusya'dan. Bu ülke arasında en iyi imkanlar dahilinde ticari işlemler yapılıyor, herhangi engel olmuyor, gümrük vergileri en düşük uygulanıyor. Kalıcı normal ticari ilişkisi kaldırıldığında Rusya'nın ABD ile ticareti zorlaşacak.

Rus ekonomisine bu kararla çok ciddi bir darbe indirmiş olacağız. Burada iki partili liderlik ortaya koyuyoruz. Kongrede sayın Meclis Başkanımıza da teşekkür etmek istiyorum, kalıcı ticaret ilişkisinin ortadan kaldırılması noktasında müttefiklerimizle ortak bir duruş ortaya koyuyoruz.

Putin'in saldırıları karşısındayız. Özgür dünya şu anda meydan okuyor. Biz burada öncülük rolü üstleniyoruz. Çeşitli sektörlerden deniz ürünleri, votka ve elmas ürünlerinin ithalatının önüne de engel getireceğiz. Putin burada saldırgan durumda ve bedel ödemesi gerekiyor. Şu an yaptığı şey barışa ve istikrara saldırı."

Putin'i hesap vermesi için köşeye sıkıştıracağız. Putin'in IMF ve Merkez Bankası'ndan borç almasını engelleyeceğiz."

"G-7 ülkeleri de Rus oligarklarına karşı adımlar atıyor"

"G-7 ülkeleri de Rus oligarklarına karşı adımlar atıyor. Burada haksız kazanç sahibi oligarklara karşı adım atıyoruz. Rus halkından para çalan insanlar bunlar. Bizim ülkelerimizde haksız kazançları saklıyorlar. Yaptırımların acısını çekmek durumundalar. Tatil yapmaya gidiyorlar, yüz milyonlarca dolar harcıyorlar. Onların yüksek değerli ürünleri almalarına da engel getiriyor olacağız."

"Rusya'nın kredi notu çöp statüsüne indi"

"Adımlarla birlikte Putin'e daha da ağır darbe indireceğiz. Müttefiklerimizle birlikte tek bir ses olarak adım atıyoruz. Rublenin değeri yüzde 50 azaldı, 240 Ruble 1 Dolara denk geliyor. Moskova borsası 2 hafta boyunca kapalı kaldı, ekonomi çökmesin diye. Ülkenin kredi notu çöp statüsüne indi. Her gün ülkeden ayrılan şirket sayısı artıyor.

170 milyon dolar ek yardım yolluyoruz. 100 milyonlarca dolar yardım taahhüdünde bulunuyoruz diğer ülkelerle birlikte. 13.6 milyar dolar değerinde yardım paketi yolluyor olacağız Ukrayna'ya. Aynı zamanda Ukrayna halkına kendilerini savunmaları için yardım ediyoruz. Erişime ihtiyaç varsa kollarımızı burada Ukrayna mültecilerine açıyoruz."

"Rusya kimyasal silah kullanırsa çok ciddi bedel ödeyecektir"

"NATO'nun her bir noktasını korumaya taahhüdümüz devam ediyor. Biz doğrudan çatışmaya girmeyeceğiz. NATO ile Rusya arasında böyle bir şey olursa 3. Dünya Savaşı'na neden olur. Ancak bu savaş Rusya'nın zaferiyle sonuçlanmayacak. Transatlantik ittifakın zayıflamasını istedi ama bu olmadı. Biz Ukrayna'nın yanında duruyoruz. O topraklara imparator olmak isteyen insanlara dünyaya egemen olma hakkını vermeyeceğiz.

Biz dünyaya barış tesis etmek istiyoruz. Bu noktada tökezlemeyeceğiz. Tanrı yardımcımız olsun. Rusya kimyasal silah kullanırsa çok ciddi bedel ödeyecektir."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.