Biden: İran’daki uyanış susturulamaz

Biden: İran’daki uyanış susturulamaz

.

A+A-

Doğu Kürdistanlı 22 yaşındaki Jina (Mahsa) Emini’nin İran polisi tarafından öldürülmesinden sonra başlayan protestoları ele alan Biden, "İran'daki uyanış beni sersemletti. Bunun susturulabileceğini sanmıyorum" ifadelerine yer verdi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 8 Kasım'daki Kongre ara seçimleri öncesi batı eyaletlerine yaptığı ziyaret devam ediyor. California'nın Orange bölgesini ziyaret eden Biden, burada enflasyonla mücadelesine dair konuşmalarda bulundu.

Söz konusu olan bölge halkı tarafından konvoyunun geçtiği yerlerde "Özgür İran" protestoları ile karşı karşıya kalan Biden, konuşmasında İranlılara yönelik cümleler sarf etti.

Biden, "İran, temel haklarını kullanan kendi vatandaşlarına yönelik şiddete son vermeli” sözünü vurgulayarak, “Çok uzun zamandır dış politika yapıyorum. İran'da yaşanan uyanış beni sersemletti. Mahsa Emini’nin ölümü bir uyanışa yol açtı ve bunun uzun süre susturulabileceğini düşünmüyorum" dedi.

İran'daki tüm protestoculara teşekkür eden Biden, "Burada yaşayan İranlı topluluğa da seslerini çıkardıkları için teşekkür ederim" sözleriyle dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.