Biden ile görüşemeyen Erdoğan: Daha önce böyle bir durum yaşamadım

Biden ile görüşemeyen Erdoğan: Daha önce böyle bir durum yaşamadım

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden ile görüşemeden ABD'den dönen Erdoğan, Cuma namazı çıkışındaki konuşmasında "Daha önce hiçbir ABD lideriyle bu durumu yaşamadım. İki NATO ülkesi olarak daha farklı konumda olmamız gerekir" dedi.

ABD ziyaretini Başkan Biden ile görüşemeden tamamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biden’la görüşmeler beklenen noktada değil. Daha önceden hiçbir ABD lideri ile bu durumu yaşamadık. İki NATO ülkesi olarak daha farklı konumda olmamız gerekir” ifadelerini kullandı. Erdoğan’ın açıklamalarından diğer öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

‘ABD ORALARDA PEK YOK, RUSYA’DAN BEKLENTİM FARKLI’ 

“(Çarşamba günü yapacağı Rusya ziyareti) Suriye’de rejim, maalesef ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. ABD orada da pek yok. İran var, Rusya var, biz varız. Buranın da bir barış havzasına dönmesi için benim Sayın Putin’den daha doğrusu Rusya’dan beklentilerim çok daha farklı. Zira Suriye’de rejim maalesef bizim için ülkemizin güneyinde adeta bir tehdit oluşturuyor. Sayın Putin’den, daha doğrusu Rusya’dan dayanışmamızın bir gereği olarak farklı yaklaşımlar bekliyorum. Bu mücadeleyi de güneyde birlikte yürütmemiz lazım.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.