Biden: ABD gerçek bir savaşa girerse bu siber saldırılar nedeniyle olur

Biden: ABD gerçek bir savaşa girerse bu siber saldırılar nedeniyle olur

.

A+A-

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'nin "büyük bir güç" ile "gerçek bir silahlı savaşa" girmesi durumunun ülkeye yönelik olası önemli bir siber saldırı sonucu olabileceği uyarısında bulundu. 

ABD Ulusal İstihbarat Direktörlüğü'nü (ODNI) ziyaret eden Biden, burada yaptığı konuşmada, "Bence büyük bir güçle gerçek bir savaşa girersek, bu sonuçları olan büyük siber saldırının neticesinde olacak. Bu yöndeki ihlaller (siber saldırılar) katlanarak devam ediyor" ifadelerini kullandı.

ODNI'deki konuşmasında Çin'in oluşturduğu tehditlere de değinen Biden, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e atıfla, "40'ların ortalarında, 2040'larda dünyanın en büyük ve en önde gelen ekonomisi olmanın yanı sıra dünyanın en güçlü askeri gücü olma konusunda son derece ciddi" diye konuştu.

Biden, ABD istihbarat teşkilatlarının üyelerine de teşekkür etti, yaptıkları işe olan güvenini dile getirdi ve onlara siyasi baskı uygulamayacağı sözünü verdi.

ABD Başkanı, "Yaptığınız işi asla politize etmeyeceğim. Benim bu konuda sözüm var. Yaptığınız iş ülkemiz için çok önemli" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin ile ABD Başkanı Biden arasında, Cenevre'de 16 Haziran'da yapılan zirvede, siber saldırılar meselesi önemli bir yer tutmuştu. Görüşme sırasında Biden, Putin'e bir liste sunmuş, o tarihten itibaren ABD'li ulusal güvenlik uzmanları, siber saldırılar konusunda üst düzey Rus yetkililerle temaslarını arttırmıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.