Beyaz Saray’dan Erbil ve Bağdat açıklaması: İran'ı yaptıklarından sorumlu    

Beyaz Saray’dan Erbil ve Bağdat açıklaması: İran'ı yaptıklarından sorumlu   

.

A+A-

Kürdistan’ın başkenti Erbil ve Irak’ın başkenti Bağdat’a yönelik geçtiğimiz hafta peş peşe yaşanan saldırılara ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "İran'ı, diğer ülkelerdeki uzantılarının yaptıklarından dolayı sorumlu tutacağız” dedi.

Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında gündemi değerlendiren Psaki, ABD Başkanı Joe Biden'ın yakın zamanda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile telefonda görüşeceğini söyledi.

Biden-Kral Selman görüşmesinde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın yer almasının beklenmediğini kaydeden Psaki, Muhammed bin Selman'ın muhatabının ABD Savunma Bakanı olduğunun altını çizdi.

Öte yandan Erbil ve Bağdat’taki saldırıların failini bulmaya yönelik incelemelerinin halen devam ettiğini söyleyen Psaki, "İran'ı, diğer ülkelerdeki uzantılarının yaptıklarından dolayı sorumlu tutacağız. Aynı zamanda cevap verme hakkımızı saklı tutuyoruz. Bu cevap ölçülü ve zamanlı olacaktır” diye konuştu.

“İran yükümlülüklerini yerine getirirse ABD de üzerine düşeni yapacaktır”

İran ile nükleer anlaşmaya geri dönülmesi konusunun sorulması üzerine ise Psaki, "İran nükleer anlaşmanın tüm yükümlülüklerini yerine getirirse ABD de üzerine düşeni yapacaktır ve daha uzun süreli ve güçlü bir anlaşma için platformları kullanacaktır" şeklinde konuştu.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.