Beyaz Saray’dan Barzani-Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray’dan Barzani-Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray, Davos Zirvesi’nin ikinci gününde bir araya gelen Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile ABD Başkanı Donald Trump’ın görüşmesinin içeriğini açıkladı.

A+A-

Haber Merkezi- İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen 50’inci Dünya Ekonomik Forumu’nun ikinci gününde Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD Başkanı Donald Trump İle görüştü.

Beyaz Saray’dan, görüşmenin basına açık bölümünde gerçekleşen konuşmanın içeriğine ilişkin açıklanan metin şöyle:

“BAŞKAN TRUMP: Pekala, çok teşekkür ederim. Kürdistan Başkanı Barzani ile birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Uzun zamandır planımızda vardı, görüşmek istiyorduk. Birlikte çok iyi çalıştık.

Bildiğiniz gibi Suriye’deki sınır bölgelerinden ayrıldık ve bu Türkiye için çok iyi oldu. Düşünülenden çok daha iyi çalıştık. Şimdi orada onların deyimiyle “güvenli bölge” var ve orayı olabildiğince güvenli tutmak için yaptığınız her şeyi takdir ediyorum.

Ancak, çok önemli olduğunu düşündüğümüz ve sizin de bildiğiniz gibi, petrolümüz var. Askerlerimizi orada petrol güvenliği için bıraktık ve bunun üzerinde çalışıyoruz. Ve çok iyi bir şekilde güvence altına aldık.

Ayrıca binlerce IŞİD’li tutsak var. Halifeliği (IŞİD halifeliğini) yüzde 100 bitirdik. Orası çok ilginç bir bölge, ama çok iyi bir ilişkimiz oldu. Ve sizinle görüştüğüm için çok mutluyum. Çok teşekkür ederim.

BAŞKAN BARZANI: Teşekkürler, Sayın Başkan. Çok teşekkür ederim.

BAŞKAN TRUMP: Lütfen. Bir şey söylemek ister misin?

BAŞKAN BARZANI: Evet. Bu vesileyle, Davos'ta bizi kabul ettiği için, Sayın Başkan'a teşekkür etmek istiyorum. Söylediğiniz gibi, biliyorsunuz, uzun zamandır bu anı bekliyorduk.

Liderliğiniz için teşekkürler. Desteğinizle  IŞİD'i birlikte yendik. Bunun için de teşekkürler.

BAŞKAN TRUMP: Doğru.

BAŞKAN BARZANI: Bu vesile ile Kürdistan halkı adına size ve desteğinize teşekkür ve minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Teşekkürler.

BAŞKAN TRUMP: Çok teşekkür ederim. Gerçekten harika.

BAŞKAN BARZANI: Çok teşekkür ederim.

BAŞKAN TRUMP: Ben çok teşekkür ederim. Herkese minnettarım.”

 

Başkan Neçirvan Barzani’nin temasları devam ediyor

Başkan Neçirvan Barzani, Davos’taki temasları kapsamında dün Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ermenistan Cumhurbaşkanı Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkissian ile baş başa bir görüşme gerçekleştirdi.

Barzani bugün de ABD Başkanı Donald Trump’ın yanı sıra Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan bin Abdullah Al Suud ve Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Başkanı Kitaoka Shinichi ile görüştü.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani yarında Davos’ta düzenlenecek olan “ Ortadoğu'da süregelen gerilimlerin uzun vadeli sonuçları” konulu panele konuşmacı olarak katılacak. Barzani’nin panelde Kürtçe konuşması bekleniyor.

Rûdaw

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.