Beyaz Saray’da bir Kürt Profesör

Beyaz Saray’da bir Kürt Profesör

Prof. Dr. Ahmed Ferhadi, Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’nin 2005 yılındaki Beyaz Saray ziyareti ardından sarayda ortaya çıkan Kürtçe tercüme ihtiyacının ortaya çıkması ardından Beyaz Saray’da İngilizceden Kürtçeye ve Arapçaya tercümanlık görevine getiril

A+A-
Erbilli Prof. Dr. Ahmed Ferhadi, Kürdistan Başkanı Mesut Barzani’nin 2005 yılındaki Beyaz Saray ziyareti ardından sarayda ortaya çıkan Kürtçe tercüme ihtiyacının ortaya çıkması ardından Beyaz Saray’da İngilizceden Kürtçeye ve Arapçaya tercümanlık görevine getirildi.

O yıldan bu yana bu görevini devam ettiren Ferhadi, ABD başkanları ve başkan yardımcılarının Kürtçe ve Arapça tercüman gerektiren tüm görüşme ve toplantılarına katılmış.

Yanı sıra New York Üniversitesinde ‘Ortadoğu tarihi’ ve ‘İslam okumaları’ alanlarında dersler veren Ferhadi, Kürdistan ve dünyanın çeşitli yerlerindeki üniversitelerde de dersler vermiş.

 

1979’da Bağdat Üniversitesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı Bölümü ile akademik hayatına başlayan Erbilli Prof. Dr. Ahmed Ferhadi, 1990’da ABD’de Michingan Üniversitesi’nde ‘Dilbilimi’ alanında doktorasını tamamladı.

Erbil’in Selahadin Üniversitesi ve Süleymaniye Üniversitesi’nde de hocalık yapan 70 yaşındaki Ferhadi, New York Üniversitesi'nde Ortadoğu ve İslam araştırmaları profesörü olarak  Kürdistan tarihi ve dili alanında da dersler veriyor.

Prof. Dr. Ahmed Ferhadi, 1995’te de New York Üniversitesi’nde en iyi öğretmen ödülüne layık görülmüştü.

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.