Beyaz Saray: Trump, sürecin tamamlanmasını bekliyor

Beyaz Saray: Trump, sürecin tamamlanmasını bekliyor

.

A+A-

3 Kasım'da ABD’de yapışan başkanlık seçimlerine ilişkin açıklamada bulunan Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, "Amerika tarihinde hiçbir zaman bu kadar büyük çaplı bir oy yolsuzluğu denenmemişti" ifadesini kullandı. 

Donald Trump'ın yenilgiyi kabul edip etmeyeceği sorusuna yanıt veren Sözcü McEnany, "Trump, şu anda süren dava süreçleri ile yakından ilgileniyor ve bu sürecin bitmesini bekliyor" açıklamasına yer verdi. 

3 Kasım'da ülkede yapılan başkanlık seçimlerindeki usulsüzlük iddialarının incelenmeyi hak ettiğini belirten McEnany, Başkan Donald Trump'ın hukuki süreçlerin bitmesini beklediğini kaydetti. 

“Pandemi, Trump döneminde başladı” 

Seçim sürecinden beri ilk kez basın toplantısı düzenleyen McEnany, Kovid-19 salgını konusunda Donald Trump yönetiminin attığı adımların başarılı olduğunu savunarak, "Pandeminin bitişinin başlangıcı, Trump'ın liderliği ile başladı" açıklamasına yer verdi. 

Ayrıca Sözcü, seçimlere ilişkin usulsüzlük iddialarıyla ilgili birçok yerde hukuk mücadelesi verdiklerini belirterek, "Başkan Trump, sadece yasal yollarla kullanılan oyların sayılmasını istediğini net bir şekilde söyledi" dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.