Beşîr Hadad’tan Kazımi’ye Şengal çağrısı

Beşîr Hadad’tan Kazımi’ye Şengal çağrısı

.

A+A-

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Dr. Beşîr Hedad yayımladığı bir mesajda Irak Başbakanı’na çağrıda bulunarak, Şengal’de bulunan ve Kürdistan Demokrat Partisi (PDK) adaylarının seçim çalışmalarını engelleyen silahlı güçler için acil adımların atılmasını talep etti.

Dr. Beşîr Hedad yayımladığı açıkamada, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi’ye çağrıda bulunarak, Ninowa kentine bağlı Şengal kazasında, PDK adaylarının seçim çalışmalarını engelleyen silahlı güçler için acil adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

Yapılanlara dikkat çeken Hedad açıklamasında, yasal olarak sorumluluğun yüksek seçim kuruluna ait olduğunu ifade etti.

Bölgede bulunan güvenlik güçlerini sert bir dille eleştiren Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı açıklamasının devamında, güvenlik güçlerinin sorumsuz, duyarsız yaklaşımlarından dolayı seçim adaylarının günlük faaliyetlerini istedikleri şekilde yerine getiremediklerini söyledi.

Hükümet yetkilileri ve Ninowa kent yetkililerine çağrıda bulunan Dr. Beşîr Hedad açıklamasının sonunda, yetkililerin sorumluluklarını bütün adaylar için eşit bir şekilde yerine getirmelerini, özellikle PDK adaylarına yönelik geliştirilen tehditler karşısında tavırsız kalmamalarını, çünkü bu durumun bütün kentteki istikrarı olumsuz etkileyeceğini dile getirdi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.