Beşikci: Kürtler’e bir devlet lazım

Beşikci: Kürtler’e bir devlet lazım

“Kürtler en kısa zamanda referanduma gitmeli ve referandumun sonuçlarına göre hareket etmeli”

A+A-

Kürtler’e bir devlet lazım, bu yüzden acilen referanduma gidilmeli” diyen Kürtlerin sarı hocası İsmail Beşikci, “Kürtler referandum yaptığı zaman yüzde 70 oranında olumlu bir sonuç çıkarsa buna kimse karşı duramaz” ifadesini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nde bağımsızlık referandumuna ilişkin, “Kürtler en kısa zamanda referanduma gitmeli ve referandumun sonuçlarına göre hareket etmeli” ifadelerini kullandı.

Beşikci “Kürtler neye ihtiyaç duyuyor? Gerek Ortadoğu’da, gerek dünya konumunda neye ihtiyaç duyuyor? Benim kanımca Kürtler bağımsız bir yapı oluşturmalıdır ve bunu kendi ihtiyaçlarına göre değerlendirmelidir.”

Beşikci, “İran’ın, Türkiye’nin, ABD veya Rusya’nın bu konuda neler düşündükleri önemli değildir. Kürtler kendi ihtiyaçlarına göre hareket etmelidir” diye konuştu.

“Kürtler’e bir devlet lazım, bu yüzden acilen referanduma gidilmeli” diyen İsmail Beşikci, “Kürtler referandum yaptığı zaman yüzde 70 oranında olumlu bir sonuç çıkarsa buna kimse buna karşı duramaz”

“Doğru zaman şimdi değil” tezi kesinlikle yanlıştır diyen Beşikci, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“1960’lı yıllarda da bu konu gündeme gelmiş, yine ‘zamanı değil’ denilmişti. Bu çok yanlış bir düşünce. Madem öyle şunu soruyorum; Ne zaman? Doğru zaman dediğiniz tam olarak ne zaman? Bugün değilse ne zaman? Bana göre Kürtler en kısa zamanda referanduma gitmelidir. Doğru zaman tam da bu zaman.”

Beşikci, “Bugün nüfusu çok küçük olan devletler var; Lüksemburg, Kıbrıs ve Malta gibi. Bu devletler yarımşar milyonlu nüfuslu devletler. Kürtler Ortadoğu’da 50 milyondan fazla. Neden hala küçücük bir statüye sahip değil?” diye sordu.

İsmail Beşikci, bağımsızlık konusunda Türkiye veya İran’dan “engelleyici” bir tepki gelmeyeceğini söyledi.

krdnews.com

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.