Belçika'dan Kürdistan'a destek ve başsağlığı!

Belçika'dan Kürdistan'a destek ve başsağlığı!

.

A+A-

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes ile bir telefon görüşmesi yapan Kürdistan Bölgesi Başbakan Mesrur Barzani, son saldırıların yanı sıra bölgesel konuları görüştü.

Açıklama yayımlayan Kürdistan Bölgesi Başbakanlık Basın Ofisi, Başbakan Mesrur Barzani ile Sophie Wilmes’in bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği duyurdu.

Görüşmede taraflar, Kürdistan Bölgesi ve Irak’taki güvenlik durumunun yanı sıra iletişimin devamının önemi ve iki taraf için önem arz eden konularda koordinasyon içerisinde kalma konusunda ortak görüşe vardı.

Belçika Dışişleri Bakanı Sophie Wilmes, kısa bir süre önce terör örgütü IŞİD saldırısında şehit düşen Peşmergeler için Başbakan Barzani’ye başsağlığı dileklerini sundu.

Ayrıca görüşmede Başbakan ise, kısa bir süre önce Erbil’e yönelik saldırıyı kınayan Belçika hükümetine teşekkür etti.

Başbakan Barzani, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele ve aşılama sürecine de değinerek Kürdistan Bölgesi’nin imkanlarının kısıtlı olması nedeniyle Sophie Wilmes’ten Avrupa Birliği (AB) aracılığıyla Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzedelere destek olunması çağrısında bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.