Behroz Bochani'ye bir ödül daha

Behroz Bochani'ye bir ödül daha

Bochani, Biyografi Ödülü'nü kazandı. Bochani Victoria Edebiyat Ödülü'nü de almıştı.

A+A-

2013 yılından beri Pasifik’teki Manus Adası’nda bulunan bir gözaltı merkezinde tutulan Behroz Bochani isimli Kürt yazar, Avusturalya Ulusal Biyografi Ödülü’ne layık görüldü. Jüri tarafından yapılan açıklamada, Bochani’nin ödül kazanan kitabı için “değerli bir eser” ifadesi kullanılırdı.

Avusturalya South Wels Ulusal Kütütphanesi, Manus Adası’nda mülteci konumda tutulan Kürt yazar Behroz Bochani’yi, “No Friend But the Mountains: Writing from Manus Prison” (Dağlardan başka dost yok: Manus cezaevinden notlar) isimli kitabı nedeniyle Ulusal Biyografi Ödülü’ne layık gördü.

VICTORIA EDEBİYAT ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTI

37 yaşındaki Bochani, 2013 yılında kurucusu olduğu Kürtçe edebiyat dergisi Werya’nın bürosuna İran hükümeti tarafından baskınlar yapılması ve hakkında tutuklama kararı çıkartılmasının ardından ülkeyi terk etmek zorunda kaldı. Bochani, bunun üzerine Avustralya’ya gitmek için yola çıktı ancak sığınma başvurusu Melbourne yönetimi tarafından kabul edilmeyince Avustralya hükümeti tarafından Manus Adası’ndaki gözaltı merkezine gönderildi.

Behroz Bochani, ada koşullarında yazdığı “No Friend But the Mountains: Writing from Manus Prison” (Dağlardan başka dost yok: Manus cezaevinden notlar) adlı kitabıyla Victoria Edebiyat Ödülü’ne layık görülerek 100 bin Avustralya dolarının (72 bin Amerikan doları) sahibi oldu.

2017 yılında ise Behrouz Bochani’nin, Arash Kamali Sarvestani ile birlikte Manus Adası’ndaki günlerini konu alan “Chauka, Please Tell Us the Time” adlı bir belgesel yayınlanmıştı. Boochani’nin ayrıca daha önce İngiliz gazetesi The Guardin’a yazdığı da biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.