Bayan Sami Abdurrahman: uluslararası Koalisyonun, Kürt güçlerine desteği sürecek

Bayan Sami Abdurrahman: uluslararası Koalisyonun, Kürt güçlerine desteği sürecek

Kürdistan Hükümeti’nin Washington Temsilcisi Bayan Sami Abdurrahman, “IŞİD'le mücadele uluslararası koalisyonunu IŞİD’in yeniden canlanmaması için Peşmerge Güçleri, Irak ordusu ve Rojava’daki Kürt güçlerine destek vermeye devam edeceklerini dile getirdi”

A+A-

Haber Merkezi- ABD’nin Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerinin çok olduğunu Abdurrahman “Geçmiş yıllarda daha asker ve güvenlik konularında ilişkiler vardı, şimdi ilişkilerin tüm alanlarda gelişmesi için çaba harcıyoruz” diye konuştu. K24’te yayınlanan Rojev (Gündem) programına katılan Kürdistan Hükümeti’nin Washington Temsilcisi Bayan Sami Abdurrahman, geçtiğimiz günlerde Washington’da düzenlenen , “IŞİD'le mücadele uluslararası koalisyonunun Dışişleri Bakanları toplantısıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Toplantının ana gündeminin Türkiye’nin Rojava Kürdistanı’na yönelik operasyonu ve IŞİD’le mücadelenin geldiği aşamalar olduğunu belirten Bayan Sami Abdurrahman, “ABD ve Koalisyon’a üye diğer ülkeler, IŞİD’in  yenilgiye uğratıldığı ancak tamamen bitmediği konusunda hemfikir” ifadelerini kullandı.

ABD, Irak ve diğer bazı ülkelerin Avrupa ülkelerinde IŞİD üyesi vatandaşlarını alma çağrısı yaptıklarını vurgulayan Abdurrahman, “Söz konusu ülkelerin bu sorunun sorumluluğunu sadece Irak ve Suriye’ye yüklemelerinin doğru olmadığını belirttiler” şeklinde konuştu.

“ABD’nin Kürdistan Bölgesi’yle çok iyi ilişkileri var”

ABD ve Kürdistan Bölgesi ilişkilerine de değinen Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Washington Temsilcisi, “ABD’nin Kürdistan Bölgesi’yle çok iyi ilişkileri var. Geçmiş yıllarda daha asker ve güvenlik konularında ilişkiler vardı, şimdi ekonomik, ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için çaba harcıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kaynak: KRD News

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.