Batmanlı 78 yaşındaki Seyda Emin Ulutaş Botikî, Cuma Hutbesi'den sonra tutuklandı!

Batmanlı 78 yaşındaki Seyda Emin Ulutaş Botikî, Cuma Hutbesi'den sonra tutuklandı!

Batman'da 78 yaşındaki Mehmet Emin Ulutaş, cuma hutbesinin ardından cemaatin gözleri önünde elleri kelepçelenerek tutuklandı. Seyda'nın, bir derneğin iki çalışanıyla birlikte taziyeye gittiği için hakkında açılan eski bir davadan tutuklandığı öğrenildi.

A+A-

Batman'da Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan emekli olduktan sonra da vaazlar vermeye devam eden 78 yaşındaki Seyda Mehmet Emin Ulutaş (Botikî) dünkü cuma hutbesinin ardından cemaatin gözleri önünde polisler tarafından elleri kelepçelenerek tutuklandı. 

İfadesinde; 2008'de emekli olduktan sonra ara sıra gazetelerde yazılar yazdığını, çeviriler yaptığını söyleyen Seyda, bazı sivil toplum kuruluşlarını ara sıra ziyaret ettiğini bunların arasında Toplum-Der'in de olduğunu söyledi. 

Dört yıl önce gözaltına alındığını söyleyen Seyda şöyle devam etti: "Gözaltına alınma gerekçe olarak bu derneğin (Toplum-Der) illegal faaliyetleri gösterildi. Dernek, resmi bir dernekti ve bütün faaliyetleri denetleniyordu. İllegal bir şey yoktu. Ben oraya misafir olarak gidiyordum. Batman İl Emniyet Müdürlüğü'nde 3 gün gözaltında kaldım. Daha sonra serbest bırakıldık. 2013 yılında 7 kez Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdik. Yaşananları çok önemsemedim.

 

Evinde 'Mizgîn Dergisi' ve 'İslam Ümmetinin Yetimleri Kürtler' kitabı var diye tutuklandı!

Geçerli hiçbir gerekçe olmadığı halde kendisine hapis cezası verildiğini söyleyen Ulutaş: "Ceza verildiğinde şoke olduk. O dernekte çalışan iki kişiyle taziyeye gitmem, yine o dernekte çalışan iki kişinin telefonunun benim telefonumda kayıtlı olması, evimde Mizgîn Dergisi ve Mısırlı yazar Dr. Fehmi Şinnavî'nin 'İslam Ümmetinin Yetimleri Kürtler' kitabının bulunması, verilen cezaya gerekçe gösterildi." dedi.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.