Batman PAK'ta Mahabad Kürt Cumhuriyeti anması

Batman PAK'ta Mahabad Kürt Cumhuriyeti anması

Kürdistan Özgürlük Partisi (PAK) Batman İl Teşkilatı, Kürdistan Cumhuriyeti (Mahabad)'nin 73. kuruluş yıldönümü dolayısıyle bir anma düzenledi.

A+A-

22 Ocak Salı günü, Mahabad Kürt Cumhuriyeti'nin 73. yıldönümü dolayısıyle Batman PAK İl Teşkilatı'nda düzenlene anma etkinliğine PAK yönetici ve üyeleriyle çok sayıda yurtsever katıldı.

Anma PAK Batman İl Başkanı Aziz Özdemir'in konuşmasıyla başladı. Özdemir konuşmasında aradan 73 yıl geçmesine rağmen Mahabad Kurdistan Cumhuriyeti'nin kuruluşunun Kürtlerin zinhinde dün gerçekleşmiş gibi canlı olduğunu, bu kazanımlardan ve şereften haberda rolan her Kürt'ün Önder Qazî Mihemed'in azameti ve büyüklüğüne, nazlı gelin Mahabad Kürdistanına  hayran kaldığını söyledi.

Konuşmasının sonunda Özdemir, 'Bu kutlu günün yıldönümü münasebetiyle tüm önder ve şehitlerimizi saygı ve hürmetle anıyoruz.' dedi.

Özdemir'in konuşmasının ardından Kürt Ulusal Marşı Ey Reqîb okundu ve ardından Aziz Özdemir PAK'ın Kurdistan Cumhuriyeti ile ilgili yayımladığı bildiriyi okudu.

Ardından söz alan Seydayê Gurdilî (Mele Îmadettin) Mahabad Kürt  Cumhuriyeti ve Qazî Mihemed'le ilgili bilgi verdi ve bir şiir okudu.

Akabinde, misafirlere de dağıtılan Qazi Muhammed'in Vasiyetname'si Hamdüssena tarafından okundu ve Mahabad Kürdistan Cumhuriyeti adlı belgesel film gösterildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.