Batman PAK'ta Barzani anması

Batman PAK'ta Barzani anması

Kürdistan Özgürlük Partisi PAK Batman İl Teşkilatında, 40. şehadet yıldönümü vesilesiyle Kürt Lider Mele Mustafa Barzani anıldı.

A+A-

Molla Mustafa Barzani Kürt milleti ve Kürdistan’ın tarihinde, saygıyla anacağımız ulusal liderlerden biridir. Molla Mustafa Barzani, 14.03.1903’te doğdu, 01.03.1979’da aramızdan ayrıldı. Yani bu yılın Mart ayı, ölümsüz liderin hem 115. doğum yıl dönümü, hem de 40. ölüm yıl dönümüdür.

PAK Batman İl yönetici ve KDP platform taraftarları  ve Batman yurtsever Kürtlerin katılımı ile  02.03.2019 , saat  14.00'da organize edilen anma Kurdistan Şehitleri ve Mele Musatafa Barzani için saygı duruşu ve Kürt Ulusal Marşı "Ey Reqîb"in okunmasıyla başladı.

Siyasetçiler Derwêş Akgül, İbrahim Güçlü Melle Mustafa Barzanî'nin yaşamını ,özgürlük mücadelesini, yaşanan tüm başarı ve yenilgilerle birlikte,  derin bir yurtseverlik, direniş, kararlı ve istikrarlı bir mücadele sürekliliğini, umut ve içtenlikle yoğrulmuş kişilikli bir yaşam ve duruşunu, her zaman tolerans, hoşgörü ve sabırlı duruşunu konu alan anlatımlarda bulundular..
 

Mele Emedin Yetiz Melle Mustafa Barzanî için yazdığı şiiri katılımcılara okudu.
Kurdistan Şehitleri ve Mele Mustafa Barzanî için okunan dualardan sonra anma programı sona erdi.

pak2-003.jpgpak3-004.jpgpak4-003.jpgpak5-003.jpg

pak2-004.jpgpak6-002.jpgpak7-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.