Batman Cezaevi'nde son durum

Batman Cezaevi'nde son durum

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde yeni infaz düzenlemesinin kendilerini kapsamadığını belirten adli suçlardan yargılanan mahkumlar dün akşam koğuşlarında yangın çıkararak isyan etmişti.

A+A-

Haber Merkezi - Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde hükümetin infaz düzenlemesine ilişkin dün akşam çıkan isyan bastırıldı.

Yeni yargı paketindeki infaz düzenlemesinin kendilerini kapsamadığını belirterek isyan çıkardığı belirtilen adli suçlardan yargılanan mahkumlar, yangın çıkararak isyan etmişti. Yangın üzerine cezaevine çok sayıda ambulans, itfaiye ekibi ve asker sevk edilmiş, İHD Batman Şube Başkanı Devran Yıldız, “Yangın adli koğuşlarda sürüyor. Siyasi tutukluların kaldığı koğuşlarda yangın yok. Sadece atılan slogan sesleri geliyor. Adli tutuklular infaz yasasından kaynaklı protesto amaçlı yangın çıktıklarına yönelik bilgiler var” demişti.

 

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA: CAN KAYBI VEYA YARALANMA YOK

Olaya ilişkin açıklama yapan Batman Cumhuriyet Başsavcılığı, isyanın kontrol altına alındığını, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanmanın bulunmadığını bildirdi.

‘MÜNFERİT OLAY KONTROL ALTINA ALINDI’

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Batman M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda dün akşam saatlerinde bazı adli suçluların karıştığı ‘münferit bir olayın meydana geldiği’ belirtildi. "Olay kontrol altına alınmış olup, olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma bulunmamaktadır" ifadesine yer verilen açıklamada, ceza infaz kurumunun normal işleyişine döndüğü belirtildi.

Öte yandan durumu öğrenen bazı tutuklu ve hükümlü yakınlarının olayla ilgili bilgi almak için M Tipi Ceza İnfaz Kurumu önüne geldiği görüldü.

BATMAN BAROSU: KOĞUŞLARA MÜDAHALE EDİLDİ

Batman Barosu da olayla ilgili "Batman Kapalı cezaevinde çıkan olaylarla ilgili olarak; Baro Başkanımız ve Yöneticilerimizin Batman Barosu Binasında, ilgililerle sürekli irtibat halinde olduğunu, gelen bilgilere göre koğuşlara müdahalelerin yapıldığını ve herhangi bir can kaybının olmadığını belirtmek isteriz" açıklaması yapmıştı.

Öte yandan Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıkan yangına ilişkin HDP’den de açıklama geldi. HDP yaptığı açıklamada, “Gelişmeleri İHD ve Batman Barosuyla görüşerek yakından takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Herhangi bir olumsuz gelişmeye mahal vermemek için ilgili uyarılar tarafımızca yapılmaktadır” denildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Partimiz, Batman Cezaevinde yaşanan gelişmeleri öncelikle İHD ve Batman Barosuyla görüşerek yakından takip etmektedir. Milletvekillerimiz Feleknas Uca, Necdet İpekyüz ve Sıddık Taş olay yerindedir ve gelişmelere müdahil olmaktadır. Merkezi düzeyde de olayın gidişatına ilişkin gerekli girişimler hassasiyetle sürdürülmekte, herhangi bir olumsuz gelişmeye mahal vermemek için ilgili uyarılar tarafımızca yapılmaktadır.

Bu vesileyle ilgili kurum ve kişileri derhal kamuoyunu bilgilendirmeye, kaygıları giderecek bir tutum sergilemeye çağırıyoruz. Konuyu aynı hassasiyetle takip etmeye devam ederken, halkımızın da göstereceği hassasiyet ve duyarlılığın önemine işaret etmek istiyoruz.”

İHD ise yaptığı açıklamada 400’den fazla mahkumun Diyarbakır T 3 ve T 4 e sevk edildiğini henüz siyasi mahpusların ise sevk edilmediğini belirtti.

 

İHD Batman şubesi sevk listesini yayınladı

İHD Batman şubesi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda cezaevlerine sevk edilen mahkûmların listesini yayınladı.

“Batman Cezaevinde yaşanan olay sonrası aldığımız bilgiye göre 400'den fazla mahpus Diyarbakır T3 ve T4 Cezaevlerine sevk edilmişlerdir. Mahpusların durumları Diyarbakır T3 ve T4 Cezaevleri aranarak bilgi alınabilir. Batman Cezaevine ulaşılamıyor. Bilgi almak için Diyarbakır aranmalıdır.

 A1-2-3-4-5-7-8-9-10-11-16-18 B3-5-7-12 koğuşlarındaki toplam 202 mahpus dışında herkes Diyarbakır T4 cezaevine sevk edilmişlerdir. Diğerleri şimdilik burada tutulacağı bilgisi verildi.
Batman Cezaevinden Diyarbakır T Tipi Cezaevine sevk edilen koğuş listeleri asıldı. Liste aşağıdadır”

1-055.jpg

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.