Başsavcılık: Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın rütbeleri sökülsün

Başsavcılık: Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın rütbeleri sökülsün

Yargıtay Başsavcılığı, 12 Eylül askeri darbesini gerçekleştiren Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya'nın yargılandığı davada, 'darbecilerin rütbelerinin sökülmesini ve bu rütbelerden dolayı kazandıkları mal varlıklarına el konulması'nı istedi.

A+A-

Haber Merkezi - 12 Eylül 1980 asker darbesini gerçekleştiren dönemin Genelkurmay Başkanı Kenan Evren ve Hava Kuvvetleri Komutanı Tahsin Şahinkaya hakkında, Yargıtay tebliğnamesi yayınlandı. Yargıtay, Evren ve Şahinkaya’nın rütbelerinin sökülmesini, mal varlıklarına el konulmasını talep etti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, 12 Eylül davasıyla ilgili tebliğnamesini tamamladı. Habertürk’ten Fevzi Çakır‘ın haberine göre başsavcılık, Kenan Evren ve Tahsin Şahinkaya hakkında ölümler nedeniyle davanın ortadan kaldırılması yönündeki kararın onanmasını istedi. Evren ve Şahinkaya’nın malvarlıklarına el konulması ve sanıkların TSK’den çıkarılmasıyla, rütbelerinin geri alınmasına yer olmadığına dair kararların ise bozulması talep edildi.

Tebliğnamede, sanıkların TSK’den çıkarılmamasının generalliğin hak ve menfaatlerinin mirasçılar eliyle kullanılmasını ortaya çıkardığı ifade edildi. Bu durumun ölüme rağmen maddi menfaatler yönünden davaya devam edilmesini öngören yasal düzenlemeye aykırı bulunduğu vurgulandı.

Tebliğname, dosyada nihai kararı verecek olan Yargıtay 16. Ceza Dares’ne gönderildi.

Kenan Evren 9 Mayıs 2015, Tahsin Şahinkaya ise 9 Temmuz 2015’de öldü.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.