Başkent Erbil’den Doğu Kürdistan’a destek mitingi

Başkent Erbil’den Doğu Kürdistan’a destek mitingi

.

A+A-

Darka Mazi sitesinin yer verdiği habere göre Mitingin organizatörlerinden Sirwan Gerdi konuya dönük açıklama yaptı. Gerdi: “Kürdistan Bölgesi ve Doğu Kürdistan’dan aktivistler, gazeteciler ve halk, cumartesi günü saat 10.00’da BM genel merkezinin önünde gösteri yapacak. İran’daki hak ihlalleri ve Kürtlere dönük şiddet protesto edilecek” dedi.

Gerdi açıklamasında ayrıca gösteride Birleşmiş Milletler’i kadınlara yönelik baskıyı sona erdirmek için çaba göstermeye çağıracağını da söyledi.

Erbil Valiliği gösteriyi destekliyor

Erbil Valisi Ümid Hoşnav da medyaya bir demek vererek “Bazı kuruluşlar önümüzdeki cumartesi Birleşmiş Milletler önünde protesto gösterici yapacak. Valilik olarak bizde gerekli izinleri verdik, tedbirleri aldık” dedi.

Jina Emini akrabalarını ziyaret etmek amacıyla gittiği 13 Eylül’de Tahran’da “saçının bir kısmı göründüğü” gerekçesiyle İran “ahlak Polisi” tarafından şiddete maruz kalarak gözaltına alınmıştı. Daha sonra kaldırıldığı hastanede 3 gün sonra hayatını kaybetti.  22 yaşındaki Saqizlı Jina Emini için İran ve Rojhılat (Doğu Kürdistan) genelinde grev başlatıldı üç gündür gösteriler devam ediyor. Onlarca yaralı var ve şu ana kadar 8 kişi hayatını kaybetti.

KAYNAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.