Başkan Neçirvan Barzani: Yargı bağımsızlığı sağlanmalı

Başkan Neçirvan Barzani: Yargı bağımsızlığı sağlanmalı

.

A+A-

 Yargının siyasi ve partizan güçlerin etkisi altında olmaması gerektiğini belirten Neçirvan Barzani, bağımsızlığını yitirilmesi durumunda halkın hukuka inancını kaybedeceğini söyledi. 

 

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Temyiz Mahkemesi Başkanı ve Yargı Konseyi Başkanı Abdulcabar Aziz Hasan için düzenlenen yemin töreninde konuştu. 

 

Kürdistan Bölgesi'nde yargı erkinin ciddi sorunlar ve tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve bu sorunların çözülmesi gerektiğini dile getiren Neçirvan Barzani, siyasetin yargıya müdahalesinin giderilmesi ve bazı alanlardaki siyasi nüfuzun kaldırılması gerektiğini belirtti. 

 

Başkan Neçirvan Barzani, yargı bağımsızlığının ve hukukun üstünlüğünün önemine vurgu yaparak, bunu demokratik sistemin ve müreffeh toplumun temeli olarak niteledi. 

 

Neçirvan Barzani, yargının içinde bulunduğu duruma, karşılaştığı sorun ve zorluklara dikkat çekerek, yargının kararlarında özgür ve tarafsız olması gerektiğini vurguladı. 

"Yargıç, kanunla korunan yetkisini ortaya koymalı” ifadelerini kullanan Kürdistan Bölgesi Başkanı, amaçlarının Kürdistan Bölgesi'ndeki tüm yargı mensuplarının bağımsızlığını sağlamak olduğunu belirterek, “Hakimler ve savcılar bağımsız olmalıdır. Diğer makamlar ve tüm taraflar yargının bağımsızlığına ve hukukun üstünlüğüne saygı göstermeli ve vatandaşların hukukun üstünlüğüne inanabilmeleri için hukukun üstünlüğü esas olmalıdır. Ayrıca finansal bağımsızlığımız ve güvenliğimiz olmalı. Yargıya yönelik doğrudan ya da dolaylı her türlü tehdit ve tacizden kaçınmalıyız” diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.