Başkan Neçirvan Barzani, BM Irak Özel Temsilcisi ile bir araya geldi

Başkan Neçirvan Barzani, BM Irak Özel Temsilcisi ile bir araya geldi

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri'nin Irak Özel Temsilcisi Jeanine Hennis Plasschaert ile dün bir araya geldi.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede 10 Ekim’de yapılan Irak parlamento seçimleri ile oy verme süreci değerlendirildi ve ülkedeki siyasi sürece dair beklentiler ele alındı.

Yapılan açıklamada, "Kürdistan Bölgesel Hükümeti (KBY) ve Birleşmiş Milletler Genel Sekreterinin Özel Temsilcisi, seçimin ardından bir hükümet kurulması yönündeki umutlarını dile getirdi. Barış, istikrarın sağlanmasını umduklarını vurguladı” denildi.

Neçirvan Barzani ayrıca; BM Özel Temsilcisi’ne Irak'taki oylama sürecinin sağlıklı geçmesindeki rolü ve Irak'ı desteklediği için teşekkür etti.

Jeanine Hennis Plasschaert, seçime birkaç gün kala yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin 2018 seçimlerinde yaşanan usulsüzlüklerin bir daha yaşanmaması için BM'den destek istediğini vurgulamış ve Bağdat, Basra, Kerkük, Musul ve Erbil'de BM'ye bağlı 877 uluslararası ve yerli gözlemcinin seçimleri izleyeceğini ifade etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.