Başkan Barzani: Tecavüz olayının örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz!

Başkan Barzani: Tecavüz olayının örtbas edilmesine izin vermeyeceğiz!

Başkan Mesud Barzani, Pırde ilçesinde psikolojik sorunları olan bir kadına yönelik tecavüz olayına karışan Heşdi Şabi ve Irak Polisine mensup kişilerin bir an önce cezalandırılması gerektiğini belirtti.

A+A-

HABER MERKEZİ - Olaya ilişkin yazılı açıklaman yapan Başkan Barzani, “Irak ve Kürdistan Hükümeti’nden bu tiksinç olayın bir an önce araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

Söz konusu olayın örtbas edilmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Başkan Barzani, açıklamasında şunları ifade etti:

“Birkaç gündür medyda çıkan haberlerde, Heşdi Şabi ve Irak Polisine mensup kişilerce, Kerkük’te yaşayan yoksul bir Kürt kadına, Pırde kontrol noktasında tecavüz edildiği bilgisi paylaşılıyor.

Irak ve Kürdistan Hükümeti’nden bu tiksinç olayı bir an önce birlikte araştırılmasını ve suçluların cezalandırılmasını talep ediyorum. Kerkük’teki askeri defakto n çatısı altında cereyan eden bu olay çok büyük bir suç ve zülümdür. Bu yönetim ilk başından itibaren şu ana kadar farklı metot ve yöntemler kullanarak Kerküklü Kürtlere ve haklarına karşı geliyor.

Hiçbir taraf ve kimse bu olayın örtbas edileceğini ve öyle kolay kolay geçiştirileceğini düşünmesin! Bu tecavüz sadece Kerkük halkının değil bütün Kürtlerin kerametini zedelemiştir. Söz konusu vicdansızlığı yapanlar en ağır şekilde cezalandırılacaklardır.”

Ne olmuştu?

Kerkük’ün Pırde (Altun Köprü) ilçesinde biri polis iki kişi psikolojik sorunları olan bir kadına tecavüz ederek görüntüleri sosyal medyada paylaşmış olay infiale neden olmuştu.

8 gün önce yaşanan olaya karışan iki kişinin suçlarını itiraf ettiği ancak diğer 6 şüphelinin gizlenmeye çalışıldığı iddia ediliyor.

Gizlenmeye çalışılan 6 şüpheliye ilişkin soruşturma devam ediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.