"Başkan Barzani Peşmerge olmaktan büyük onur duyuyor"

"Başkan Barzani Peşmerge olmaktan büyük onur duyuyor"

.

A+A-

Başkan Barzani’nin Ofisi’nden yapılan açıklamada, “Başkan Barzani daha önce de şimdi de gelecekte de kendini bir Peşmerge olarak görmektedir. Başkan Barzani Peşmerge olmaktan büyük onur duyuyor. Peşmergeliği her türlü vasıf, yetki, makam ve rütbeden üstün görüyor” denildi.

Başkan Barzani’nin Ofisi, Kürdistan’daki medyada ve sosyal medya üzerinde kullanılan dile ilişkin bir mesaj yayımladı. Başkan Barzani, partiler arası yaşanan siyasi çekişmeden kaynaklı medyada kullanılan dili eleştirerek, partisi PDK’den bu çirkin dili kullanmaktan uzak durmaları için  talimat verdiği bildirildi.  

Barzani Ofisi’nden yapılan açıklamada,  “Ne yazık ki bir süredir siyasi taraflar arasında gerek medya gerekse sosyal medya üzerinden küfürlü ve kirli bir dil kullanılmaktadır. Başkan Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi(PDK) yayın organlarına ahlak ve toplumsal değerleri gözönünde bulundurmaları, önceliği Kürdistan halkının çıkarlarını koruyan bir yayıncılık yapmaları talimatı verdi. Başkan Barzani’nin talimatına göre, PDK’ye bağlı her organ PDK’nin amaç ve değerler ilkelerine bağlı hareket edilmemesi halinde, hakkında işlem yapılacaktır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:  “Bir kez daha burada yineliyoruz ki, Başkan Barzani öncesinde, şimdi ve gelecekte kendini bir Peşmerge olarak görmektedir. Peşmerge olmaktan onur duyuyor ve Peşmergeliği her türlü vasıf, yetki, makam ve rütbeden üstün görüyor. Başkan Barzani’nin nazarında şehitlerin kanı, inanç sahibi mevzilerdeki Peşmerge, vatanperverli ve Kürdistan yurtseverliği hiçbir şeyle kıyaslanamaz paha biçilmez değerlerdir.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.