Başkan Barzani: Kürtlerin ödediği bedeller göz önünde bulundurulmalı!

Başkan Barzani: Kürtlerin ödediği bedeller göz önünde bulundurulmalı!

Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile Pirmam’daki ofisinde bir araya geldi.

A+A-

 

Haber Merkezi-  Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ile Pirmam’daki ofisinde bir araya geldi. Türkiye’nin Rojava’ya yönelik askeri harekâtına ilişkin Yves Le Drian ile görüşen Başkan Barzani, “Kürtlerin ödediği bedelleri ve kaderi göz önünde bulundurulması gerekiyor” dedi.

 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian bugün de Erbil’de temaslarda bulundu. Sabah saatlerinde Başkan Barzani ile Jean Yves Le Drian Pirmam’da bir araya geldi. Rojava’nın ana gündem maddesi olduğu görüşmede Başkan Barzani, dün gerçekleşen ateşkes anlaşmasına da atıfta bulunarak şöyle konuştu:  “Söz konusu durumun çözümü için atılacak her adımda, yapılacak her anlaşma ve mutabakatta Kürtlerin ödediği bedelleri ve kaderi göz önünde bulundurulması gerekiyor. Kürtlerin kadim dostu ve terörle mücadele uluslararası koalisyonun önemli bir ortağı olan Fransa’nın bölgedeki demografik yapının değiştirilmesine müsaade etmemesini ve bölgede yaşanacak bir felaketin önüne geçmesini istiyoruz. Bu konuda gereken rolü üstlenmesini talep ediyoruz.”

 

Kürtlere yönelik operasyonların IŞİD’in yeniden güçlenmesine sebep olacağını belirten Başkan Barzani, “ Terörle mücadele sadece askeri zeminde olmaz, toplumsal, siyasi, ekonomi ve fikir zemininde de mücadele edilmesi gerekiyor. Ancak bu şekilde kökleri kurutulabilir” diye konuştu.

 

Fransa Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian ise Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un selamını getirdiğini belirterek “Fransa’nın size destek olacağını bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.