"Başkan Barzani, IŞİD ile yapılan savaşta liderliği üstlendi"

"Başkan Barzani, IŞİD ile yapılan savaşta liderliği üstlendi"

.

A+A-

Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, Başkan Mesud Barzani’nin terör örgütü IŞİD’in yenilgisinde belirleyici bir rolü olduğunu söyledi.

Terör örgütü IŞİD’in, Irak ve Suriye’de ilk kez Peşmerge Güçleri tarafından Gwer-Mahmur Cephesi’nde yenilgiye uğretılması tüm dünyada yankı buldu.

Irak’ta IŞİD’in yenilgiye uğratılmasında liderlik Başkan Mesud Barzani’deydi. Savaş planlarını hazırlayan Başkan Barzani, Silahlı Kuvvetler Başkomutanı’ydı. Cephelerde bir Peşmerge gibi savaşan Başkan Barzani’nin tavrı IŞİD’e karşı savaşan güçlere moral kaynağı oluyordu. Başkan Barzani’nin bu tavrı ve Başkan Barzani komutasındaki Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’i yenilgiye uğratması uluslararası toplum tarafından takdirle karşılandı.

K24’e konuşan Peşmerge Güçleri Genelkurmay Başkanı Cemal Eminki, “Başkan Mesud Barzani’nin IŞİD’in yenilgisinde belirleyici bir rolü vardı. Savaşta liderliği üstlendi ve bu da oldukça etkili oldu” dedi.

Başkan Barzani’nin IŞİD’e karşı savaşan tüm taraflara destek olduğunu belirten Cemal Eminki “Başkan Barzani, Musul’un kurtarılmasında da Irak ordusuna büyük bir destek sundu ve savaşın kazanılmasında rol üstelendi” dedi.

K24’e konuşan askeri uzman Adil Kakeyi, “Peşmerge Güçleri olmasaydı IŞİD Bağdat Bağdat’ı kontrol edecekti” dedi.

Peşmerge Güçleri’nin IŞİD’i yenilgiye uğratmasının örgütün Irak’a büyük zararlar vermesini engellediğini belirten Adil Kakeyi, “Irak, Peşmerge’nin akanları sayesinde ayakta kaldı. Tüm dünyanın olduğu gibi Iraklıların içindeki korku ve endişe Peşmerge’nin zaferi sayesinde ortadan kalktı” ifadelerini kullandı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.