Başkan Barzani, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Heyetini kabul etti

Başkan Barzani, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Heyetini kabul etti

.

A+A-

Başkan Mesud Barzani, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Heyetini kabul etti.

Başkan Mesud Barzani bugün Ermenistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Artak Apitonyan, Bağdat Büyükelçisi Hrachya Poladian, Erbil Başkonsolosu Arshak Manoukian ve bir grup diplomattan oluşan heyeti kabul etti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Artak Apitonyan, yaşamını Kürt ulusunun özgürlüğü ve hakları için adayan Başkan Barzani’nin mücadele ve emeğinden övgüyle söz etti.

Apitonyan ayrıca; birlikte yaşamın ve Kürdistan Bölgesi’ndeki Ermenilerin haklarının güvence altına alınmasından ötürü Başkan Barzani ile Kürdistan Bölgesi kurumları ve halkına teşekkür etti.

Apitonyan, ülkesinin Kürdistan Bölgesi’yle olan diplomatik ve ticari ilişkilerini geliştirmek istediğine de vurgu yaptı.

Başkan Barzani de Kürdistan ve Ermeni halkı arasındaki kadim dostluğa işaret ederek, ilk Kürtçe radyo yayınının Ermenistan’ın başkenti Erivan’da yapılmasının, iki halk arasındaki tarihi ve kültürel ilişkinin belgesi olduğunu ifade etti.

Başkan Barzani ayrıca, Kürdistan Bölgesi ile Ermenistan arasındaki ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kürdistan’ın her zaman dini ve ulusal bileşenlerin bir arada yaşamasının bir örneği olarak kalacağını ve Kürdistan Bölgesi’ndeki bileşenlerin haklarını daima destekleyeceğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.