Başkan Barzani: Efrin'de yaşananlar endişe verici!

Başkan Barzani: Efrin'de yaşananlar endişe verici!

.

A+A-

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Nasır el-Hariri ve beraberindeki heyeti, Başkan Mesud Barzani tarafından kabul etti.

Erbil’de yapılan görüşmede, taraflar Suriye’deki siyasi gelişmelerin yanı sıra, bölgedeki son gelişmeleri masaya yatırdı.

SMDK Başkanı Nasır el-Hariri yapılan görüşmede Başkan Barzani ve Kürdistan Bölgesi’ne her zaman Suriye halkının sorunlarıyla ilgilenmesinden ötürü teşekkür ettiğini ifade etti.

"Suriye'deki krizin çözümünden yanayız"

Suriyeli Muhalif lider, Kürdistan Bölgesi’nin yüzbinlerce Suriye vatandaşı mülteciye ev sahipliği yaptığını belirterek, söz konusu Mart ayının Kürtler için tarihte birçok önemli gelişmenin yaşandığı bir ay olduğunu belirtti.

Ayrıca görüşmede Suriye krizinin çözüme kavuşmasından yana olduğunu dile getireren Başkan Mesud Barzani ise, bu çözümün Suriye’deki tüm halklar ve oluşumların huzur ve birliğini barındırması gerektiğini vurguladı.

"Kürtlerin geleceğine yönelik endişelerimiz var"

Başkan Barzani, Efrin’de yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğunu kaydederek, Suriye’de Kürtlerin geleceğine yönelik de endişelerinin olduğunu kaydetti.

Öte yandan görüşmede Başkan Barzani, Suriye’nin geleceğinde, tüm kesimlerin çıkarlarının göz önünde tutulmasını umut ettiğini de dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.