Başkan Barzani, AB Büyükelçisi ile Rojava'yı görüştü

Başkan Barzani, AB Büyükelçisi ile Rojava'yı görüştü

Başkan Mesud Barzani, Avrupa Birliği’nin Irak Büyükelçisi Martin Huth ile yaptığı görüşmede Rojava’daki Kürtlere ilişkin endişelerini yineledi.

A+A-

 

Haber Merkezi- Başkan Barzani bugün yeni atanan Avrupa Birliği’nin(AB) Irak Büyükelçisi Martin Huth ile bir araya geldi.

AB’nin Erbil Ofisi Sorumlusunun da hazır olduğu görüşmede AB’nin Irak Büyükelçisi Martin Huth, Kürdistan Bölgesi’ndeki olumlu gelişmenin bölgeye olan etkisinden övgüyle bahsederek, IŞİD ile mücadeledeki belirgin rolü nedeniyle Başkan Barzani ile Peşmerge’ye, göçmenlere kapılarını açtığı için Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür etti. Martin Huth, AB’nin Suriye’de yaşanan gelişmelere ilişkin tavrı hakkında Başkan Barzani’ye bilgi verdi.

Yeni görevinden ötürü Martin Huth’a başarılar dileyen Başkan Barzani, Suriye krizi ve son dönemde yaşanan gelişmeler ışığında Suriye’deki Kürtlerin geleceğine ilişkin duyduğu endişeleri dile getirdi.

Görüşmede ayrıca, Erbil-Bağdat hükümetleri arasındaki gelişen diyalog ve sorunların çözümü konusunda atılan adımlar olumlu olduğuna dikkat çekildi.  

IŞİD’in Suriye ve Irak’taki gelişmelerden fırsat bularak yeniden canlanması konusunda duyulan endişe de toplantının gündem konuları arasında yer aldı.

 

Kaynak: KRD News

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.