Başbakan: Stratejik projeleri Kürdistanlı firmalar hayata geçiriyor

Başbakan: Stratejik projeleri Kürdistanlı firmalar hayata geçiriyor

Başbakan: Stratejik projeleri Kürdistanlı firmalar hayata geçiriyor

A+A-

Erbil ve Duhok’u birbirine bağlayan Ruviyan - Gopal karayolunun açılışını yapan Başbakan Mesrur Barzani, stratejik projelerin tamamının Kürdistanlı firmalar tarafından hayata geçirildiğine işaret etti.

Başbakan Mesrur Barzani, Ruviyan - Gopal karayolunun açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bu projenin temeli önceki hükümetin döneminde atıldı ancak tamamlanamadı. Kendi kabinemizde tamamlanmasına karar verdik. Çünkü stratejik bir hizmet projesidir. Allah’a şükürler olsun bugün bu proje tamamlandı” dedi.

Projenin dünya standartlarının üstünde tamamlandığını kaydeden Başbakan, sözlerine şöyle devam etti:

“Beni her şeyden çok mutlu eden, Kürdistan’da hayata geçirilen projelerin birçoğunun Kürdistanlı firmalar tarafından yapılmasıdır. Daha önce Duhok, Erbil, Raperin ve Süleymaniye’de bu firmalar stratejik projeleri hayata geçirdi. Hepsi Kürdistanlı. Bu da büyük bir kıvanç kaynağıdır. Çünkü Kürdistan’ın kapasitesi, mühendisliği ve bölgenin malzemesiyle yapılıyor. Çünkü gençlere ve vatandaşlara daha çok iş imkanı sağlanıyor.”

Başbakan, hizmet projelerinin 9’uncu kabine için önemine bir kez daha vurgu yaparak, bu tür projelerin devam edeceğini ifade etti.

Açılışını yaptıkları karayolunun hem ulaşım hem de ticaret için önemli bir kolaylık sağlayacağını kaydeden Başbakan, bununla birlikte Kürdistan vilayetlerinin birbirine bağlandığını dile getirdi.

Başbakan konuşmasının sonunda, vatandaşların can güvenliği için trafik kurallarına uyması gerektiğine vurgu yaptı.

22 kilometre uzunluğundaki karayolunun Erbil ile Duhok arasında ulaşımı önemli ölçüde kolaylaştırması

K24

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.