Başbakan ile görüşen AB heyetinden Irak-Suriye sunumu!

Başbakan ile görüşen AB heyetinden Irak-Suriye sunumu!

.

A+A-

AB Irak Büyükelçisi Ville Varjola ve beraberindeki heyet ile bir araya gelen Başbakan Mesrur Barzani, Irak hükümeti konusunda hazır olduklarını ifade etti.

Başkent Erbil'de AB Suriye Temsilcisi ve AB Irak Temsilcisinin de yer aldığı görüşmede, Irak ve Suriye’deki durumu yanı sıra AB-Kürdistan Bölgesi ilişkilerinin geliştirilmesi konuşuldu.

AB'li heyet, Irak ve Suriye hakkında sunum yaptı!

AB Irak Büyükelçisi Ville Varjola, AB’nin Irak ve Suriye’deki çalışmalarıyla ilgili Başbakan Mesrur Barzani’ye bir sunum yaptı.  Kürdistan Bölgesi’nde hükümetin reform projesi ve devam eden imar çalışmalarını övgüyle söz etti.

Heyet ile birlikte gelen AB Suriye Temsilcisi ise buradaki konuşmalarında Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Suriyeli sığınmacılara yönelik insani yardımlarından dolayı Başbakan’a teşekkür etti.

"Hükümet konusunda her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız"

Bu görüşmede Avrupa ülkeleriyle Kürdistan Bölgesi arasındaki dostane ve güçlü ilişkilere değinen Başbakan ise, ilişkilerin tüm alanlarda daha geliştirilmesi yönündeki isteğini kaydetti.

Ayrıca Başbakan, hükümetin parlamento seçimlerinin en kısa zamanda yapılmasına yönelik desteğini ifade ederek, hükümetin bu konuda her türlü kolaylığı sağlamaya hazır olduğunu dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.