Barzani: Uluslararası koalisyon güçlerinin desteğine ihtiyaç var

Barzani: Uluslararası koalisyon güçlerinin desteğine ihtiyaç var

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, hem Irak’ın hem de Kürdistan bölgesinin IŞİD ile mücadele konusunda hala uluslararası koalisyon güçlerinin desteğine ihtiyaç duyduğunu söyledi.

A+A-

Haber Merkezi- Neçirvan Barzani, İngiltere Başbakan Temsilcisi ile Ortadoğu Askeri Danışmanı Sir John Gordon Lorimer başkanlığındaki bir İngiliz heyeti ile Erbil’de bir araya geldi.

Görüşmede İngiltere Bağdat Büyükelçisi Jon Wilks, İngiltere Erbil Başkonsolosu, İngiliz askeri yetkililerin yanı sıra Kürdistan Bölgesi’nden üst düzey yetkililer hazır bulundu.

Rudaw'da yer alan habere göre, Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, son zamanlarda Irak’ta yaşanan gelişmelerin yanı sıra ülkenin güvenlik meselesi ele alındığı belirtildi.

Barzani, terör tehdidinin arttığını vurgulayarak, şöyle dedi:

“Terör ve IŞİD’in yeniden ortaya çıkması hem Irak’ı hem de bölgeyi gerçek anlamda tehdit eden bir unsur haline gelmiştir. IŞİD’e karşı mücadele kapsamında hala uluslararası koalisyon güçlerinin desteğine ihtiyaç vardır.”

Başkanlık tarafından yapılan açıklamada, görüşmede İŞID’in 140’ıncı Madde kapsamındaki Kürdistan bölgelerindeki son zamanlarda artan faaliyetleri, Peşmerge Güçler ile Irak ordusu arasındaki işbirliği, Uluslararası Koalisyon’un rolü, gerginlikler ve kaos ortamının yatıştırılması, Erbil-Bağdat ilişkileri ve Kürdistan Bölgesi’nin İngiltere ilişkileri ele alındığı belirtildi.

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.