Barolardan Diyarbakır Emniyetin’deki fotoğrafa tepki

Barolardan Diyarbakır Emniyetin’deki fotoğrafa tepki

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde, bir gencin yarı çıplak yere yatırıldığını gösteren fotoğraf hakkında Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi soruşturma talep ederken Diyarbakır Barosu da suç duyurusunda bulundu.

A+A-

Haber Merkezi - Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde açılan ateş sonucu polis Atakan Arslan’ın hayatını kaybetmesine ilişkin gözaltına alınan M.E.C’nin Diyarbakır Emniyeti’ndeki görüntüsü, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un danışmanı Emre Soylu tarafından sosyal medya hesabı Twitter’dan yayınladı.

Emre Soylu, paylaşımında, “Hain Diyarbakır Emniyeti’nin şefkatli kollarında” ifadelerini kullandı.

Görüntülerde gözaltında olan M.E.C’nin yerde elleri arkadan kelepçeli, yüzüstü bir şekilde çıplak olarak yatırıldığı görülüyor.

Urfa ve Diyarbakır barolarından tepki

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi, sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı paylaşımda “Kimseye işkence ve eziyet yapılamaz; kimse insan haysiyetiyle bağdaşmayan bir cezaya veya muameleye tabi tutulamaz. İnsanlığa karşı suç kategorisine olan işkence suçunu alenen işleyen ve teşhir eden kolluk görevlileri hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır” sözleriyle tepki gösterdi.

Diyarbakır Barosundan yapılan açıklamada ise, “Bugün itibariyle kamuoyuna yansıyan fotoğraflarda, Diyarbakır Emniyetinde meydana gelen işkence vakasına ilişkin Diyarbakır Barosu olarak detaylı bilgiler elde edildikten sonra hukuki süreci başlatacağımızı ve işkence vakasının takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” denildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.