Barınma merkezinden kaçtıkları açıklanan mültecilere şiddet

Barınma merkezinden kaçtıkları açıklanan mültecilere şiddet

.

A+A-

Osmaniye'nin Cevdetiye ilçesinde bir grup mültecinin geçici barınma merkezinden kaçtığı açıklandı. Sosyal medyadan bazı mültecilerin yakalanarak darbedildiği görüntüler yayınlandı.

Osmaniye'nin Cevdetiye ilçesinde bulunan geçici barınma merkezinden kaçtıkları açıklanan mültecilerin, şiddete uğradığı görüntüler ortaya çıktı.  

Bölgedeki yerel gazeteci Hasan Tolga Balcılar'ın paylaştığı görüntülere göre, barınma merkezinden bazı kişilerin kaçtığı görülüyor. Bu sırada merkezde silah sesleri duyuluyor. 

Yine görüntülere göre bölgede yaşayanlardan bazıları merkezden kaçan mültecilerin peşine düşüyor. Yakalanan bazı mülteciler darbediliyor. Bölgeye gelen jandarmanın ise olayları önlemekte yetersiz kaldığı görülüyor.

Bu arada Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamada "Osmaniye Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nde bulunan bir grup yabancı bu akşam saat 22.00 sıralarında firar girişiminde bulunmuş, özel güvenliği ve jandarma tarafından gerekli müdahalede bulunularak durum kontrol altına alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. Açıklamada kaçak 35 göçmenden 24'ünün yakalandığı belirtildi.

Valilik açıklaması şöyle: 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.