Barcelona değil Diyarbakır sokakları!

Barcelona değil Diyarbakır sokakları!

Diyarbakır'da resim öğretmenliği yapan Nazlı Ergen, okulların tatil olunca sokakları resimleriyle renklendirdi. Belediye malzeme desteği verdi.

A+A-

Diyarbakır'da resim öğretmenliği yapan Nazlı Ergen, okulların tatil olunca sokakları resimleriyle renklendirdi. Belediye malzeme desteği verdi.

 

 

Özel bir okulda resim öğretmenliği yapan Nazlı Ergen, okulların tatil olmasını fırsat bilip Bağlar ilçesi sokaklarına resim çizmeye başladı. Belediyenin de malzeme desteği verdiği genç öğretmenin bu çalışmasından mahalle sakinleri de memnun.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinin dar sokaklarını resimlerle süsleyen resim öğretmeni Nazlı Ergen, bir öğrencisi ve arkadaşıyla birlikte ilçenin sokaklarını renklendiriyor. Ergen, "Daha önce ben bu projeyi İstanbul'da gerçekleştirmiştim. Diyarbakır sokaklarını gezince yıpranmışlıkları gördüm ve duvarların sanatla renklenmesi gerektiğini düşündüm" dedi.

Duvarlarda, insan figürleri, ağaçlar ve hayvanlar var. Nazlı öğretmen ve arkadaşları, bir aydır bu sokaklarda çalışıyor. 40 dereceyi aşan sıcak havada her gün resim çiziyorlar. Nazlı öğretmen, "Bazı çalışmalarda halkın da etkisi oldu yani. Köpek çizmemi isteyen oldu. Güvercin çizer misin diyenler oldu, hayvan sevgisi çok yoğun olan bir bölge onun için daha çok hayvan çizim istediler" şeklinde konuştu.

Genç öğretmene Bağlar Belediyesi de malzeme desteği veriyor. Nazlı Ergen ve arkadaşları, sokaklara 30'un üzerinde resim çizmeyi hedefliyor. 

0uy7ved2o8zycu6qdgayzbqzjazjqisqmvlvuzc5-image160x100-crop.jpegce29zjcv8q1nkbgth4oavcq8iyoyfiwfsbh0fgkd-image160x100-crop.jpegjq3yubrtxtlw9wmowipuhfvddtdziyqyhghigfl2-image160x100-crop.jpegwrskwprt0qniwrja75lahxafpxtraon76ahobvno-image160x100-crop.jpegdmtcinec2td9uxfgazkvrsnxaxisvciphnfiou41-image160x100-crop.jpegzych74uae4gphjbkvjltylgcqcknxwlv8ecezlde-image160x100-crop.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.