Bakırköy Cezaevi önünde oturma eylemi yapan annelere polis tacizi

Bakırköy Cezaevi önünde oturma eylemi yapan annelere polis tacizi

Açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Cezaevi önünde oturma eylemi başlatan tutuklu aileleri eylemlerinin ikinci gününde devam ederken eylem sırasında polis tacizleri yaşandı.

A+A-

Dün 15 tutuklunun ölüm orucuna başlayacağının duyurulması üzerine tutuklu aileleri açlık grevine dikkat çekmek amacıyla Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Alana gelen polisler Avukat Sinan Zincir ile bir görüşme gerçekleştirerek, “Sizin savunduğunuz şahıs bizim polisimizin, askerimizin ölmesinin sebebidir. Siz bize yardımcı olun burada sorun çıkmasını istemiyoruz. Sizden ricamız burada eylemi yapmamanız, yoksa müdahale ederiz” demesi üzerine Zincir ise “Burada irade annelerindir. Eğer siz gözaltı yaparsanız ben ifadeye gelirim, kötü muamele yaparsanız da kayıt altına alırım” dedi.

Tutuklu aileleri ise “Müdahale etsinler, biz çocuklarımız için buradayız. Biz burada olay çıkartmıyoruz. Çocuklarımız ölüm orucuna başladı. Her saniye bizim için çok önemli, biz oturmaya devam edeceğiz. Biz sesimizin duyulmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Oturma eylemi müdahale tehditlerine rağmen devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.