Bağımsız Aday Feyyaz Ekmen, BKMM toplantısına katıldı

Bağımsız Aday Feyyaz Ekmen, BKMM toplantısına katıldı

Yurtsever Demokrat İttifak'ın Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Feyyaz EKMEN, BKMM (Batman Küçük Millet Meclisi) toplantısına katıldı.

A+A-

KMM 10 yıldır devam eden, Küçük Millet Meclisleri olarak onlarca ilde örgütlenen farklılıkları bir araya getirip, uygarca tartıştıran bir yapı.
 

BKMM nin SMMMO nun konferans salonunda organize ettiği “Sivil Toplum Soruyor, Belediye Başkan Adayları Cevaplıyor“ konulu toplantıya Yurtsever Demokrat İttifak'ın Bağımsız Belediye Başkan Adayı Sayın Mehmet Feyyaz Ekmen, CHP Belediye Başkan Adayı Sayın Enver Erdem, HDP Belediye Başkan adayı Sayın Mehmet Demir, İyi Parti Belediye Başkan Adayı Sayın Abdullah Balcı katıldılar.
 

Sayın Mehmet Feyyaz Ekmen kendini tanıttıktan sonra baştan sona kadar akıcı bir Kürtçe ile 
konuşmasını yaptı.

Ekmen:”Yerel yönetimlerin özellikle katılımcı demokrasiyi sağlayarak mahalle meclisleri, bağımsız kurumlar,üniversitelerle birlikte yerel parlamento gibi çalışma ortamı oluşturarak halkın 
kendi sorunlarını kendileri tespit edip birlikte çözüm sağlamalıdır. Her şeyden önce halkımız anadili, kültürü, hikayesi, tarihi, türküsü, adetleri ile büyük bir kayıp, kaybediş içinde. Bu yüzden şehirlerimize sahip çıkabilmek için öncelikle ‘kendimiz’olmalıyız, ulusal yönümüze sahip çıkmalıyız. Bunun içindir ki; çok renkli,çok dilli, demokratik ,ulusal, katılımcı demokrasiyi yaşam biçimi olarak gören bir topluma endekslenmeliyiz. Ulusal sorun; demokratik, hukuki, ahlaki ve meşru bir sorundur. Bu nedenle Kurdistan'daki tüm farklıların her anlamda kendilerini geliştirebilmeleri için kendilerini en iyi şekilde ifade edebilmeleri her türden yol ve metotlar bulunmalı ki çözümlerde ortaklaşılabilsin. 
Bilinmeli ki şiddet ve savaş şehirlerimizi insanlarımızı haysiyetimizi dilimizi doğamızı toprağımızı suyumuzu tahrip ediyor.Yine bilinmeli ki millet olarak davamız meşru, davamız demokratiktir ve ancak meşru ve demokratik yollarla çözüme kavuşabilir.”dedi
 

Diğer Başkan adaylarının konuşmalarından sonra sivil toplum kuruluşları ve katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile toplantı sona erdi.
Toplantıda Sayın Mehmet Feyyaz EKMEN’in çok akıcı bir Kürtçe ile kendini ifade etmesi sorulan sorulara gerçekçi anlaşılır cevaplar vermesi katılımcılardan büyük ilgi ve beğeni aldı.

kmm1.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.