Bağdat'taki gösterilerde 7 Kürt gösterici hayatını kaybetti

Bağdat'taki gösterilerde 7 Kürt gösterici hayatını kaybetti

Irak’ta 1 Ekim’den beri devam eden protestolarda biri kadın toplam 7 Kürt vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.

A+A-

Haber Merkezi- Kürdistan Demokrat Partisi Bağdat İl Başkanı Şiwan Mihamed 2 aydır devam eden gösteriler kapsamında Bağdat kentinde biri kadın toplam 7 Kürt göstericinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

BasNews’e konuşan Mihamed, öldürülen 7 göstericinin de Bağdat’ta ikamet ettiğini, Kürt kadın aktivistin ise kaçırıldıktan sonra öldürülmüş halde bulunduğu bilgisini verdi.

PDK’li yetkili gösterilerde ayrıca çok sayıda Kürt vatandaşının da yaralandığını bazılarının hastanelerde tedavi gördüğünü bazılarının ise tedavileri bittikten sonra yeniden gösterilere katıldığını söyledi. 

Şiwan Mihamed, Irak’ta büyük bir siyasi kriz yaşandığını ve göstericilerin taleplerinin yerine getirilmeyene kadar istikrarın mümkün olmadığını dile getirdi.  

BasNews daha önce Zehra Elî adındaki Kürt kadın aktivistin Bağdat’taki gösterilere katıldığı gerekçesiyle silahlı bir grup tarafından kaçırılarıldığını ve 3 gün sonra öldürüldüğü haberini yayımlamıştı.

Zehra Elî, Kerkük’ün Kürt ilçesi Mendelî nüfusunda kayıtlıydı.

Mendelî Beldesi Meclisi Başkanı Azad Hemîd, Zehra Elî’nin  Irak hükümetine bağlı silahlı güçler tarafından kaçırılarak katledildiğini açıklamıştı.

Irak’ta iki aydır devam eden gösterilerde 450 kişi hayatını kaybetti, 20 bin kişi de yaralandı. Çok sayıda gösterici de gözaltına alındı.

Kaynak: Basnews

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.