Bağdat'ta Uluslararası Koalisyon konvoyuna bombalı saldırı

Bağdat'ta Uluslararası Koalisyon konvoyuna bombalı saldırı

.

A+A-

 Irak'ın başkenti Bağdat'ın güneyinde, IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerine ait bir konvoyun el yapımı patlayıcıyla hedef alındığı duyuruldu.

Al Mayadeen kanalında yer alan haberde, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı Uluslararası Koalisyon güçlerine ait bir lojistik destek konvoyunun, Bağdat'ın güneyindeki Yusufiye bölgesinde el yapımı patlayıcıyla hedef alındığı açıklandı.

Koalisyon’dan saldırıya ilişkin herhangi bir açıklama gelmezken, olayda meydana gelen can kaybı ya da maddi hasara dair de bilgi verilmedi.

Irak'ta son üç hafta içinde Uluslararası Koalisyon güçlerine ait konvoyları hedef alan 10 saldırı gerçekleştirildi.

ABD Irak'ta yapılan saldırılardan İran'la bağlantılı grupları sorumlu tutuyor.

Irak Hizbullah Tugayları da dahil olmak üzere silahlı Şii gruplar, Irak’taki yabancı güçlerin, parlamentonun kararına uygun olarak, geri çekilmedikleri taktirde bütün yabancı askeri unsurları hedef almakla tehdit etmişti.

Irak Parlamentosu 5 Ocak 2020’de oy çokluğuyla ülkedeki yabancı askeri varlığını sona erdirmeyi kararlaştırmıştı.

3 Ocak 2020'de İran Devrim Muhafızları bünyesindeki eski Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'i, Bağdat Havalimanı'nda ABD'nin düzenlediği bir hava saldırısıyla öldürmesi üzerine Irak Parlamentosu ülkedeki yabancı askeri varlığına son vermek için harekete geçmişti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.