Bağdat ile müzakere heyeti Kürdistan Parlamentosu'nda

Bağdat ile müzakere heyeti Kürdistan Parlamentosu'nda

.

A+A-

Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin Bağdat’la müzakereleri yürüten heyeti, Kürdistan Parlamentosu’yla bir toplantı gerçekleştiriyor.

Müzakere heyetinin, Irak hükümetiyle yapılan görüşmelerle ilgili brifing verdiğini ve yapılacak anlaşmanın adımlarını Kürdistan Parlamentosu’na şeffaf olarak sunmak istediğini kaydetti.

Toplantıdan önce basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Parlamento Başkan Yardımcısı Hemin Hewrami, “Toplantı, üzerinde anlaşmaya varılan maddeler ile anlaşma sağlanamayan maddelerle ilgili ayrıntıların ele alınması için yapılıyor. Ayrıca Irak hükümetinin halen neden Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını göndermeye hazır olmadığı konusu konuşulacak. Kürdistan Bölgesi’nin, petrol gelirinin tamamını Irak’a vermesi durumunda, Bağdat’ın da Kürdistan Bölgesi’nin mali haklarını vereceği söylentilerine de cevap niteliğinde olacak” dedi.

9 Aralık’ta Bağdat’a giden müzakere heyeti, Irak hükümeti yetkilileri ile siyasi parti temsilcileriyle görüştü. Erbil heyeti, Irak bütçesinin açık vermemesi için çıkarılan borçlanma yasasına uyacakları mesajını muhataplarına iletti.

Müzakere heyetinin, bugünkü toplantının ardından önümüzdeki günlerde Kürt partilerini ziyaret ederek görüşmelerle ilgili bilgi vermesi bekleniyor.

K24

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.