“Bağdat, Erbil’le anlaşmazsa felaket olur!”

“Bağdat, Erbil’le anlaşmazsa felaket olur!”

.

A+A-

Irak Parlamentosu’nun Kürt Milletvekili Rizgar İsa, Irak hükümetinin Küdistan Bölgesi ile anlaşamaması halinde büyük bir felaketin doğabileceğini açıkladı.

Rizgar İsa yaptığı açıklamada, Irak hükümetinin yürütmüş olduğu siyasete tepki göstererek, bu tutumun Kürdistan halkını açlığa mahkum etmek olduğunu ve Bağdat'ın Erbil'le anlaşmaması halinde büyük bir felakete sürükleneceğini kaydetti.

Irak Parlamentosu'nda yer alan Kürt milletvekillerinin karşıt tavırlarına sert tepki gösteren İsa, bu milletvekillerinin Kürdistan halkının oylarıyla bu parlamentoya girdiklerini hatırlattı.

Konuyla ilgili olarak açıklamalarına devam eden İsa, bu vekillerin Kürt halkının çıkarlarını savunmaları gerektiğini fakat ihanet ettiklerini, bu nedenle Kürt halkının seçimlerde bunları cezalandıracağını ve mutlaka bir gün halk mahkemelerinde yargılanacaklarını sözlerine ekledi.

Öte yandan İsa, Kürdistan Bölgesinin bazı nedenlerden dolayı zorlu süreçlerden geçtiğinin doğru olduğunu fakat Irak'ın durumunun Kürdistan Bölgesi'nden daha kötü bir durumda olduğunu belirtti.


 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.