BAE: Türkiye Müslüman Kardeşler politikasını yeniden gözden geçiriyor

BAE: Türkiye Müslüman Kardeşler politikasını yeniden gözden geçiriyor

.

A+A-

 Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), bölgede gerilimi azaltma politikasının bir parçası olarak Türkiye ve İran ile ilişkileri geliştirmekten yana olduklarını söyledi.

BAE Devlet Başkanı Diplomasi Danışmanı Enver Gargaş, yeni çatışmalardan kaçınmak için Tahran ve Ankara ile uzun süredir devam eden rekabeti diyalog yoluyla yönetmeye çalıştıklarını söyledi.

“Türkiye’nin Mısır, Müslüman Kardeşler, Suudi Arabistan’a yönelik politikalarını yakın zamanda yeniden gözden geçirmesini” memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Gargaş, “Türkler, onlara söylediklerimiz konusunda çok olumlular” dedi.

Gargaş, bir konferansta yaptığı açıklamada, “Yapmamız gereken şeyin bir kısmı bölgemizi daha iyi yönetmek. Bir boşluk var ve ne zaman boşluk olsa sıkıntı var” dedi.

İran konusunda da olumlu olduğunu belirten Gargaş,” İran’ın bölgesel rotasını değiştireceği konusunda çok mu olumluyum? Burada daha gerçekçi olduğumu söylemeliyim ama İran da boşluk ve gerilim konusunda endişelidir.” ifadelerini kullandı.

"Böyle devam ederse ilişkiler rayına girer”

BAE ile Türkiye, başta Mısır olmak üzere Suriye, Yemen ve Libya’da yaşanan çatışmalarda farklı cephelerde yer aldı.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçtiğimiz ay BAE ile ilişkilerde olumlu bir ivme bulunduğunu belirterek, “Böyle devam ederse ilişkiler rayına girer.” demişti.

BAE ve Suudi Arabistan, 2015 nükleer anlaşmasının İran’ın füze programını ele almadığı için kusurlu olduğuna inanıyor.

Abu Dabi yönetimi ayrıca Körfez ülkelerinin hanedan yönetim sistemlerine tehdit olarak gördüğü Müslüman Kardeşler gibi gruplarla ilgili endişelerini dile getiriyor.

Kaynak: (Euronews)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.