Babacan: Türkiye bir düşünce suçluları ülkesi durumuna düştü

Babacan: Türkiye bir düşünce suçluları ülkesi durumuna düştü

.

A+A-

 

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Elazığ ve Bingöl il kongrelerinde yaptığı açıklamada, "Türkiye bir düşünce suçluları ülkesi durumuna düştü. Bunca hukuksuzluğu kim yaptı?" sözlerine yer verdi.

DEVA lideri Babacan, Türkiye'nin dört bir yanında hızla teşkilatlandıkça vatandaşların kendilerini daha iyi anlayacağını belirterek, Bingöl'ün kalkınması için gereken her türlü desteği sağlayacaklarını ileri sürdü.

Babacan, Bingöl ziyaretlerinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bugünlerde 'hukuk' demeye başladılar. Türkiye bir düşünce suçluları ülkesi durumuna düştü. Bunca hukuksuzluğu kim yaptı? HSK iki gün önce Osman Kavala hakkında AİHM ve Anayasa Mahkemesi'nde ihlale sebep olanları tespit etmek için yargılandığı mahkemeden kararları istedi. Bakacağız iş nereye gidiyor.

Osman Kavala bin günden fazladır cezaevinde. Hukukçu arkadaşlarımıza dosyalarını incelettim. Dosyaların durumu içler acısı, tam bir hukuk garabeti. Osman Kavala’yı, Ahmet Altan’ı ve nice kişiyi cezaevinde tutuyorlar.

DEVA Partisi, kadınlarla gençlerle çiftçilerle emeklilerle öğretmenlerle işçilerle ve esnafla eşitlik, adalet ve özgürlük için yola çıktı. Çözüm haritamız belli. Çözümün sözcüsü bizler olacağız. Ayrışmayacağız, ayrıştırmayacağız. Toplumu kutuplara ayırmayacağız. Hep beraber Türkiye'nin yaralarını saracağız. Artık Türkiye'nin ve Bingöl'ün DEVA'sı var ve biz hepimiz hazırız.”

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.