Babacan: Kürtçe ağıtların yankısını Ankara’da yüreğimizde taşıyacağız!

Babacan: Kürtçe ağıtların yankısını Ankara’da yüreğimizde taşıyacağız!

.

A+A-

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, 1. Olağan Şırnak İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada 1994 yılında Şırnak’ta, Koçağılı ve Kuşkonar köylerinde meydana gelen olaylar üzerinden “Kürtçe ağıtların yankısını Ankara’da yüreğimizde taşıyacağız” dedi.

Şırnak İl Kongresi'ne katılan DEVA lideri Ali Babacan Roboski katliamının cezasız kaldığını hatırlatarak Bu coğrafyanın çığlığına sağır kalmayacağız” ifadesini kullandı.

Babacan konuşmasında  “1994 yılında Şırnak’ta, Koçağılı ve Kuşkonar köylerinde ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Tahir Elçi’nin ısrarlı hukuk mücadelesinin sonucunda; 26 yıl sonra Anayasa Mahkemesi 1994 yılında yaşanan acının aydınlanmasına katkı sundu” dedi.

Babacan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“26 yıl sonra Anayasa Mahkemesi 1994 yılında yaşanan acının aydınlanmasına katkı sundu. Ama Şırnak hâlâ adalet bekliyor. Uludere’de Roboski’de hayatını kaybeden 34 vatandaşımız için adalet bekliyor. Etkili bir hukuk soruşturması yapılmadı. Kimse bu olayın hesabını vermedi. Sorumlular açığa çıkmadı. Kimse çıkıp bir özür dahi dilemedi. Biz, vatandaşlarımızın, terör örgütünün tehdidiyle, devletin hukuksuz uygulamaları arasında sıkışmasına razı değiliz. Bu topraklarda yakılan Kürtçe ağıtların yankısını Ankara’da yüreğimizde taşıyacağız. O ağıtları, acıları dindirmek için elimizden gelen tüm çabayı sarf edeceğiz. Bu coğrafyanın çığlığına sağır kalmayacağız.”

26 Mart 1994 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçaklarının bombalı saldırısı sonucu Cudi Dağı eteklerindeki Kuşkonar ve Koçağılı köyleri yakınlarında 38 kişi hayatını kaybetmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.