Azerbaycan, İran'ın dini lideri Hamaney'in ofisini kapattı

Azerbaycan, İran'ın dini lideri Hamaney'in ofisini kapattı

.

A+A-

Azerbaycan'da, İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in temsilcisi Ali Ekber Ocaknejat'ın faaliyet gösterdiği ofis ile Hüseyniye Camisi kapatıldı.

Azerbaycan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ehsan Zahidov, Bakü'deki ofis ve caminin yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle kapatıldığını bildirdi.

Zahidov, Covid-19 nedeniyle başka mekanların da kapatıldığını belirterek "Son günlerde koronavirüs enfeksiyonunun yayıldığı yerlerden biri de Hüseyniye Camisi. Diğer yerler gibi Hüseyniye Camisi de kapatıldı. Şu anda epidemiyolojik servis orada uygun önlemleri alıyor" ifadelerini kullandı.

İki ülke arasında gerginlik devam ediyor

Azerbaycan'ın birkaç hafta önce, Ermenistan kontrolündeki kasabalar olan Kapan ve Goris arasında seyahat ederken yolun Azerbaycan kontrolündeki kısmını kullandıkları gerekçesiyle iki İranlı kamyon şoförünü gözaltına almış, bu olay ilişkileri kötüleştirmişti.

Bu adımın ardından İran 1 Ekim'de Azerbaycan sınırında “Hayber Fatihleri” adıyla geniş çaplı bir tatbikat başlattı.

Bu arada Ali Hamaney, İran'ın kuzeybatısında Azerbaycan ve Ermenistan sınırında yaşanan sorunların yabancıların varlığına izin vermeden çözülmesi gerektiğini söyledi.

Azerbaycan ordusunun Ermenistan’dan aldığı Cembrayil kasabasına giden İlham Aliyev de, burada yaptığı konuşmada, "Bunu burada, Cebrayıl'da, Aras nehrinin kıyısında söylüyorum. Bize karşı yapılan asılsız suçlamalar cevapsız kalmayacak. Bu iddiaları reddediyor ve kanıt talep ediyoruz. Bazı İranlı taşralı mollaların son dönemde Azerbaycan'a yönelik iftiralarını umursamadık” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.