Azerbaycan-Ermenistan gerginliği sürüyor

Azerbaycan-Ermenistan gerginliği sürüyor

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmalar ikinci gününde devam ediyor. Azerbaycan’da “savaş hali” ilan edilmesinin ardından Ermenistan’da “sıkı yönetim” ilan edildi.

A+A-

 

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar ikinci gününde devam ediyor. Azeri ve Ermeni kuvvetleri çatışmanın devam ettiğini ve ağır silahların kullanıldığını duyurdu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kısmi seferberlik ilan etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Aliyev’in ülkede kısmi seferberlik ilan edilmesine yönelik kararname imzaladığı belirtildi. 

Ermenistan Savunma Bakanlığı, çatışmanın bütün gece sürdüğünü belirtirken, Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Ermenistan ordusunun Terter kasabasına ateş açtığını ve 5 sivilin yaşamını yitirdiğini söyledi.

550 ASKER YAŞAMINI YİTİRDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Ermeni birliklere ait 22 tank, 15 OSA uçaksavar, 18 İHA, imha edilirken Ermenistan ordusunda görevli 550'den fazla askerin öldürüldüğünü belirtti.

TERTER’E ATEŞ AÇILDI

Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Ermenistan ordusuna ait 3 mühimmat deposu farklı yönlerde imha edildi. Talış köyü yönündeki çatışmalarda düşman hava taburunun komutanı Yarbay Lernik Babayan öldürüldü ve komutasındaki askeri birlik personeli ağır kayıplar verdi. Düşman ordusunda çok sayıda yaralı olması nedeniyle askeri hastanelerde ve sivil hastanelerde yer sıkıntısı yaşanmakta, kan bankasında yedek kan sıkıntısı bulunmaktadır. Her zaman olduğu gibi Ermeni tarafı, ordusundaki kayıpların gerçek sayısını halktan gizliyor."

Bakanlık açıklamasında, Ermenistan ordusunun sabah saatlerinden itibaren Terter şehrine ateş açtığı belirtilerek "Ermenistan'ı son kez uyarıyoruz. Biz de önlem almak için karşılık vereceğiz" ifadeleri yer aldı.

Azerbaycan Meclisi dün de belirli bölgelerde “savaş hali” ilan etmişti. 

SIKIYÖNETİM İLAN EDİLDİ

Ermenistan da sıkıyönetim ilan ederek, yedek askerleri çağırmıştı. Dağlık Karabağ'daki Ermeni güçleri bu sabah 15 askerinin daha hayatını kaybettiğini ancak dün kaybettiği bazı toprakları geri kazandığını duyurdu. 

ÇİN VE RUSYA'DAN TARAFLARA ÇAĞRI

 Tırmanan kriz nedeniyle taraflara itidal çağrıları da sürüyor. Çin Dışişleri iki ülkeye diyalog ve itidal çağrısı yaparak, bölgesel barış ve istikrarın tüm tarafların çıkarına olduğunu vurguladı. Rusya Dışişleri de taraflara yeniden itidal çağrısında bulundu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.