AZADÎ: Çalıştaya Katılmayacağız!

AZADÎ: Çalıştaya Katılmayacağız!

Kürdistan İslami Hareketi AZADİ 18-19 Ocak’ta yapılacak olan ulusal ittifak çalıştayına katılmayacaklarını belirtti.

A+A-

Haber MerkeziKürdistan İslami Hareketi AZADİ konu hakkında kamuoyuna şu açıklamayı yaptı:

“Bilindiği üzere bir süredir Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ’nin de içerisinde yer aldığı bir kaç parti ve siyasi grup tarafından Kürdistani İttifak adı altında bir çalışma yürütülmekteydi. Bu faaliyetler daha çok Kürd milli değerlerinin korunması, yaşatılması ve geliştirilmesi konsepti üzerine inşa edilmek istenmişti.

 

Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ, Kürdistani yapılar ile ittifak etmeye açıktır. Halkımızın üzerimize yüklediği sorumluluk sebebiyle bu tür ittifaklara, şeffaf ve açık temel Kürdistani ilkeler çerçevesinde katılma irademiz her zaman mevcuttur.

 

Hareketimiz, Kürdistan ulusal değerleri üzerine duruşu ve yaklaşımı ile yaptığımız etkinlik ve açıklamalarla kendisini çok net göstermiş ve süreç içerisinde kamuoyunu birçok defa bilgilendirmiştir.

 

Azadî Hareketi bu siyasi gruplarla yapmış olduğu toplantı ve etkinliklerde Ulusal Birliğin kriterlerinin belirlenmesi gerektiğini defalarca ifade etmiş ve özellikle bayrak, toprak gibi değerlerin olmazsa olmaz olduğunu söylemesine rağmen diğer grupların bunu dikkate almaması ve ittifak söyleminin Türkiye’deki yerel ve genel seçimlere endeksli dar bir çerçeveye oturtulmak istenmesi sebebiyle, Kürdistan halkına karşı olan ahlaki sorumluluğumuz gereği daha fazla bu süreci devam ettirmenin mümkün olmadığını görmekteyiz. Kürdistani İttifak ve Birlik söylemi, değerli Kürdistan halkının duygu, düşünce ve beklentilerini karşılarsa ancak anlamlı olabilir. Ulusal bir program, hedef ve amacı olmayanların Ulusal İttifak ve Birlik kurmaları mümkün değildir.

 

Kimi basın yayın organlarında yer alan haberlerde Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ'nin 18-19 Ocak 2020'de yapılacak çalıştaya katılacağının belirtilmesi, yanlış bilgilendirme sonucu olarak sehven yapılmıştır. Belirtilen gerekçeler sebebiyle Azadî Hareketi söz konusu çalıştaya katılmayacaktır.”

 

Kürdistan İslami Hareketi AZADÎ

 

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.