Ayşe öğretmenden Bakan Gül'e: Peki ben neden iki kez cezaevine girdim?

Ayşe öğretmenden Bakan Gül'e: Peki ben neden iki kez cezaevine girdim?

.

A+A-

Beyaz Show'daki konuşması üzerine tutuklanan öğretmen Ayşe Çelik, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Burada hukuk işler" açıklaması üzerine şu soruyu yöneltti: “Peki ben neden 'Çocuklar ölmesin' dediğim için 6 aylık ağzı süt kokan bebeğim ile iki defa cezaevine girdim?”

 Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün "Bana tutuklama sipareşi vermeyin. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Burada kanunlar, kurallar, usuller işler; hukuk işler” sözlerine, "Çocuklar ölmesin" dediği için tutuklanan öğretmen Ayşe Çelik sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Çelik, Twitter hesabından, “Peki; Ben neden "çocuklar ölmesin" dediğim için 6 aylık ağzı süt kokan bebeğim ile 2 defa cezaevine girdim?” diye yazdı.

NE OLMUŞTU?

Ayşe Çelik, 8 Ocak 2016 tarihindeki Beyaz Show programında, “Çocuklar ölmesin” dediği için ‘terör örgütü propagandası yaptığı’ gerekçesiyle bir yıl üç ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk altı aylık ertelemenin ardından çocuğu dünyaya gelen Ayşe öğretmen bebeğiyle cezaevine girdi. Cezası ertelenen Çelik daha sonra infazın kalan kısmı için yeniden cezaevine konuldu. Anayasa Mahkemesi, cezaevinde bulunan öğretmen Ayşe Çelik için hak ihlali kararı verdi ve 5 bin 500 lira manevi tazminat ödenmesini de kararlaştırdı. Bunun üzerine Çelik tahliye edildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.