Ayşe Buğra'dan Erdoğan'a yanıt: Çok esef verici

Ayşe Buğra'dan Erdoğan'a yanıt: Çok esef verici

.

A+A-

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki gösteriler gerekçesiyle kendisini "provakatörlükle" suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt veren Prof. Dr. Ayşe Buğra, “Çok esef verici buluyorum. Üzülüyorum, memleketim adına üzülüyorum” dedi.

Prof. Dr. Ayşe Buğra, Boğaziçi Üniversitesi'ne AK Partili Melih Bulu'nun atanmasını ardından yapılan protestolar gerekçesiyle kendisini “provakatör” olarak nitelendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, iş insanı Osman Kavala'nın İstanbul'daki duruşması sonrasında konuşan açıklama yapan Buğra, “Bu olan biteni bir hukuk süreci olarak yorumlamak imkânsız. Karşı karşıya kaldığımız üç buçuk yıldır süren ama gittikçe ağırlaşan bir eziyet sürecinin parçası diye düşünüyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasını “esef verici” buluduğunu söyleyen Buğra, “Cumhurbaşkanı'nın demecini, daha önce İçişleri Bakanı'nın demeçlerini çok esef verici buluyorum. Üzülüyorum, memleketim adına üzülüyorum” diye konuştu.

Cuma namazının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kavala için "Sorosun'un temsilcisi" ifadesini kullandı. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolara da değinen Erdoğan, Kavala'nın eşi Ayşe Buğra için “Bu ülkede Soros'un adeta temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şeklide Boğaziçi içinde provokatörlerin içerisinde yer alan bir kadındır” demişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.