Aynur Doğan Türkiye konserleri başlıyor

Aynur Doğan Türkiye konserleri başlıyor

.

A+A-

Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex 2021 Sanatçı Ödülü'nü kazanan Aynur Doğan konserler vermek üzere Türkiye’ye geliyor.

Etkileyici sesi ve olağanüstü yorumu ile dünya basınından övgüler alan Aynur Mart ayında konserler vermek üzere Türkiye’ye geliyor. Turne 4 Mart’ta Ankara’dan başlayacak. Sanatçı 6 ve 7 Mart İstanbul konserlerinin ardından Mersin ve Diyarbakır’da konser verecek.

Kürtçe müziğin uluslararası alanda önemli temsilcilerinden Aynur, yıllar içerisinde world müziğin en önemli isimlerinden biri haline geldi. YO-YO MA and Silk Road Ensemble, Riccardo Muti, Kayhan Kalhor, Javier Limon, Kinan Azmeh, NDR BigBand, Morgenland All Star Band, Quatour Voce, Nederlands Blazers Ensemble gibi ünlü müzisyenlerle ortak projelerde ve ses getiren uluslararası sinema filmlerinde yer aldı. 

Songlines, fRoots, The London Times, Sons gibi dünyaca ünlü dergilere kapak konusu olan sanatçıya The Guardian, El Pais, FAZ gibi önemli gazeteler de geniş yer verdi. Aynur, Avrupa’nın birçok televizyon ve radyo programının konuğu olmasının yanı sıra albümleriyle Kürt müziği alanında “en çok satan albümler “arasına girmeyi başardı. Dünyaca ünlü New York’taki Carnegie Hall sahnesinin yanı sıra Avrupa’nın en önemli Filarmoni ve Opera sahnelerinden davet alan sanatçı, dünyaca ünlü La Scala ve Chicago Filarmoni Orkestrasi Müzik direktörü Maestro Riccardo Muti ile Kardeşlik Yolları projesinin açılısını yaptı.

Sanatçı, Amerika’nın prestijli müzik okulu olan Berklee Müzik Okulu Akdeniz Enstitüsü tarafından 2017 yılının Akdeniz Müziği Ustası Ödülüne layık görüldü. Bu ödül “Mücadele Eden Akdeniz Kadınları” kategorisinde, 16 Mart 2017 tarihinde Berklee Performance Center’da yapılan törenle kendisine takdim edildi.

İlk konser İstanbul'da

Türkiye’yi gururlandıran bir başka ödül de 2021 yılında Womex’ten geldi. Uluslararası Dünya Müzik Fuarı Womex, 2021 yılı sanatçı ödülünü  Aynur’a verdi.

Womex, bu ödülü Kürt ve Alevi kültürünün korunmasına yönelik çalışmaları ve sanatıyla gösterdiği duruş ile sanatçılara örnek teşkil etmesi nedeniyle Aynur’a verdiğini açıkladı.

Yo-Yo Ma Aynur’u şöyle anlatmıştı: “Aynur’un sesini duymak insanın neşesi ile acılarının her katmanının tek bir sese dönüşmesi anlamına gelir. Onun sesi ruhumuzun en derinlerine ve gözyaşlarımızdan kalbimize akarken bir anda bizi tek bir şeyde birleştirir. Unutulmayacak bir ses.”

4 Mart’ta Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nin ardından 6 Mart’ta İstanbul’da Volkswagen Arena ve 7 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde konserler verecek sanatçı daha sonra Mersin ve Diyarbakır’a geçecek.

/Bianet

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.